3 min. čitanja

Kako izvući maksimum iz malog studio apartmana?

Kako izvući maksimum iz malog studio apartmana?
Foto: PROMO

Manji apartmani mogu biti jako izazovni za uređenje, ali i u najmanjem prostoru je itekako moguće postići funkcionalan i ugodan raspored uz kojeg vašim gostima ništa neće nedostajati. Pametnim razmještajem i dekoracijama istaknite vrline vašeg studio apartmana, a mane ublažite uz nekoliko praktičnih savjeta, koji će vašem prostoru za odmor dati dodatnu dubinu i prostranost.

Svijetle boje

Mali interijer ne trpi previše tamnih nijansi, stoga se odlučite za bijelu boju zidova, koja će apartmanu osigurati dojam prozračnosti i čistoće. Ako je veličina vaše kupaonice u skladu s ostatkom apartmana, također odaberite svjetlije keramičke pločice kako bi se kupaonica vizualno doimala većom i ugodnijom. Birajte ručnike, prekrivače i posteljinu u neutralnim nijansama, a razigrajte ih uz nekoliko šarenih detalja poput tegli za biljke, ukrasnih jastučića, zanimljive vaze ili slike na zidu.

Višenamjenski namještaj

Stolić za kavu koji može poslužiti kao tabure, kauč s prostorom za odlaganje koji se lako pretvara u udobni ležaj ili sklopive stolice koje će osigurati dodatno mjesto za stolom, a pritom neće zakrčiti prostor, odlični su primjeri višenamjenskog namještaja koji će se sigurno dugoročno isplatiti. Ako vaš studio apartman ima i mali balkon, opremite ga sklopivim stolom ili klupom u koju također možete pohraniti jastuke ili deku.

Iskoristite potencijal ogledala

Ogledala su osim praktičnog, i dekorativni elementi prostora, koji mogu doprinijeti wow dojmu vašeg apartmana. Uz jedno veliko ogledalo, koje se najčešće nalazi u ulaznom prostoru, na zidu napravite malu galeriju koristeći različite oblike i veličine ogledala. Imajte na umu da će horizontalna ogledala bolje odgovarati nižim prostorima, dok će ona koja se protežu u visinu lijepo upotpuniti više zidove. Za dobivanje više dnevne svjetlosti, koja uvijek uljepša boravak u apartmanu, pozicionirajte ogledala nasuprot prozora.

Prozračne zavjese

Zavjese mogu u potpunosti promijeniti dojam prostora, a one svijetle i lagane odličan su odabir za manje apartmane.

Uz dekorativni element, zavjese će vašim gostima također osigurati intimnu i ugodnu atmosferu. Maksimalno iskoristite visinu vaših zidova i naglasite ih zavjesama koje padaju skoro do poda.

Na ovaj će se način vaš apartman činiti višim, a zavjese od lijepih, prirodnih materijala doprinijet će opuštajućem dojmu cijelog interijera.

Sponzorirani sadržaj

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.