2 min. čitanja

Još samo nekoliko dana po srdele u ribarnicu

Još samo nekoliko dana po srdele u ribarnicu
Foto: Boris Kačan

POREČ - Cijena friških srdela na porečkoj ribarnici trenutno iznosi pet eura za kilogram, ali treba požuriti jer od 1. svibnja ponovno kreće jednomjesečni lovostaj na sitnu plavu ribu.

Od svježe ribe na ribarnici u Poreču našla se i srdela. Cijena im je trenutno pet eura, a svi koji vole njihov okus ili ih rado konzumiraju zbog zdravlja, trebali bi požuriti, piše Parentium.com.

Sardele će, naime, biti dostupne još samo nekoliko dana, budući da 1. svibnja ponovno kreće jednomjesečni lovostaj na sitnu plavu ribu.

Na zelenom dijelu tržnice u ponudi je jučer bio kelj po 1,5 eura za kilogram, blitva po 1,5 do 2, zatim kapuz po dva, špinat, salata, brokula, fenoćo (korijen koromač), karfiol i šenon po tri, fažoleti po četiri i rotkvica po pet eura (macet košta jedan euro).

Kapule se našlo po 1,5 do dva eura, jednako kao i krumpir. Za kilogram jabuka treba izdvojiti 1,5 eura, dok su jagode zasad i dalje šest eura - moguće ih je naći u košaricama od pola kile po tri eura.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Skraćen lovostaj za malu ribu
Lovostaj je trebao trajati do kraja veljače, no sada je skraćen - uz određena ograničenja za ribare. Konačno dobra vijest za ribare i kupce u ribarnicama. Ovogodišnji lovostaj za malu ribu završava 15. ovog mjeseca. Dakle, ako budu vremenski uvjeti povoljni, u četvrtak 16. veljače u prodaji…
Njeno veličanstvo – Srdela | | Morski HR
Valjda najzastupljenija riba na našim prostorima, opjevana u mnogim pjesmama, spominjana u mnogim tekstovima i knjigama je svakako srdela (lat. Sardina pilchardus). U Dalmaciji joj se tepa kao ribi
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.