1 min. čitanja

Skraćen lovostaj za malu ribu

Skraćen lovostaj za malu ribu
Foto: Morski HR

OBALA - Lovostaj je trebao trajati do kraja veljače, no sada je skraćen - uz određena ograničenja za ribare.

Konačno dobra vijest za ribare i kupce u ribarnicama. Ovogodišnji lovostaj za malu ribu završava 15. ovog mjeseca. Dakle, ako budu vremenski uvjeti povoljni, u četvrtak 16. veljače u prodaji bi trebale biti srdele i inćuni.

Ono što se stanovito vrijeme najavljivalo dobilo je službenu potvrdu. Resorno Ministarstvo poljoprivrede odlučilo je tako pozivajući se na nedavne odluke mjerodavnih institucija EU.

Za čitatelje, potrošače ribe nevažno je kako zakonodavac kvalificira razdoblje kada se mala plava riba ne smije loviti, za njih je sve lovostaj. I, on je trebao trajati do kraja veljače. Sada je skraćen, uz određena ograničenja za ribare, piše Novi List.

U vremenu od 16. veljače do kraja mjeseca svaki brod koji radi s mrežom plivaricom srdelarom smije ostvariti najviše sedam ribolovnih dana. Također, u tom razdoblju ukupan ulov ne smije im biti veći od 30 tona po brodu, bez obzira na vrste lovine.

PROČITAJTE JOŠ:

NA SNAZI JE LOVOSTAJ NA SRDELE I INĆUNE Nove obavijesti za plivarice srdelare u siječnju
Trenutno je na snazi lovostaj odnosno obustava ribolova okružujućim mrežama plivaricama - srdelarama na području cijelog ribolovnog mora Republike Hrvatske. Lovostaj se dijeli na redovitu i privremenu zabranu, s glavnom razlikom što za privremenu zabranu postoji mogućnost financiranja u okviru Euro…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.