2 min. čitanja

Požurite na izložbu "Fiat lux – Vizura arhitekture" u Lošinjskom muzeju

Požurite na izložbu "Fiat lux – Vizura arhitekture" u Lošinjskom muzeju
Foto: Facebook - Lošinjski muzej

MALI LOŠINJ - Četvrtak je zadnji dan kada je moguće razgledati izložbu "Fiat lux - Vizura arhitekture" u galeriji Fritzi u Lošinjskom muzeju. Izložba obuhvaća motive građevina na cresko-lošinjskom području, od tradicionalnih do modernih.

Radi se o godišnjoj izložbi fotografija Foto kluba Lošinj koja je otvorena 13. prosinca 2022. godine, na sv. Luciju. Sv. Lucija zaštitnica je slijepih te njeno ime dolazi od latinske imenice lux, lucis što znači svjetlost, sjaj.

Nevjerojatnu arhitekturu s brojnim detaljima nalazimo na svakom koraku. Stvar je u pravom trenutku, u igri, priči i emociji koja udahnjuje život fotografiji, navode iz Foto kluba. Katkada nema razmišljanja o pronalasku prave lokacije jer se fotografski momenti nalaze u osobi koja bilježi mali dio stvarnosti.

S obzirom na različit pristup u fotografiji, članovi Foto kluba Lošinj snimili su dokumentarne, turističke, reklamne i umjetničke fotografije. Autori su zabilježili različite motive otočke arhitekture, od starih i trošnih interijera preko sjaja modernih i elitnih do povijesnih i suvremenih eksterijera.

Fotografsko vizualiziranje urbanog i ruralnog identiteta Lošinja prikazano je kroz poznate građevine koje same progovaraju o aktualnostima današnjeg života i odnosa prema (ne)formiranim kulturnim, društvenim i političkim kriterijima vrijednosti u arhitekturi. No, gdje se krije estetika, u sjaju i blještavilu modernog doba ili u kamenu i prirodi prošlih vremena? - pitaju se autori fotografija.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

MORSKI PUT Noćna izložba fotografija na ulicama Knina
Edukativna izložba „Morski put“ posvećena je moru, kako ono utječu na nas i kako mi na njega bez obzira koliko mu bili blizu ili daleko. Pomoću prilagođene rasvjete, sugestivna atmosfera tame i svjetlosti izložba približava posjetiteljima ljepote podmorja, važnost mora i oceana te kako je z…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.