2 min. čitanja

MORSKI PUT Noćna izložba fotografija na ulicama Knina

MORSKI PUT Noćna izložba fotografija na ulicama Knina
Foto: Društvo istraživača mora 20000 milja

KNIN - Edukativna izložba „Morski put“ posvećena je moru, kako ono utječu na nas i kako mi na njega bez obzira koliko mu bili blizu ili daleko. Pomoću prilagođene rasvjete, sugestivna atmosfera  tame i svjetlosti izložba približava posjetiteljima ljepote podmorja, važnost mora i oceana te  kako je znanje o moru suština prirodoznanstvene pismenosti.

Također će izložba prikazati kadrove izravnih i neizravnih ugroza mora i morskog ekosustava, posebice s naglaskom na  antropogene pritiske. Sadržavat će 20-tak fotografija koje će uhvatiti krajnosti podmorja – dana  napram noći, te iskonsku ljepotu naspram sveprisutnog onečišćenja i ugroza,kao i izravnu  popularizaciju znanosti u okviru istraživanja mora kroz nove tehnologije.

Važan segment  izložbe su popratne edukativne priče pridružene svakoj autorskoj fotografiji koja na inovativan  način približava tematiku, popularizira STEM (science =znanost – tehnologiju – engineering =  inženjerstvo – matematiku) te uključuje aspekte STEAM-a (uključuje Art = umjetnost) u cijelu  širu sliku popularizaciju ovih grana, a posebice znanja o moru.

Foto: Društvo istraživača mora 20000 milja

Izložba se provodi u sklopu projekta „Misli (na) plavo – kako more utječe na nas i kako mi na njega“ koji prijavljen na poziv „Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a.“ Glavni ciljevi projekta su jačanje kapaciteta OCD-ova nositelja i partnera za provedbu edukativnih programa u području popularizacije STEM područja kroz prizmu „znanja o moru“ uz paralelni razvoj i provedbu edukativnih sadržaja za djecu, mlade i opću populaciju.

Projekt s ukupnim proračunom od 1.183.332,43 HRK, sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, u iznosu od 1.005.832,57 HRK, odnosno 85% bespovratnih sredstava, dok se ostalih 177.499,86 HRK, odnosno 15% ukupnih bespovratnih sredstava, osigurava iz Državnog proračuna RH.

Nositelj je Društvo istraživača mora – 20000 milja, uz partnerstvo Sveučilišta u Zadru, Udruge za očuvanje bioraznolikosti Aurelia, Udruge studenata BIUS, Udruge Mavena – 36 njezinih čuda i Umjetničke organizacije Silba Environment Art.

Izložba će se održati u Kninu, u parku uz Trg Oluje, dana 05. prosinca 2022., ponedjeljak, od 18:00 do 21:00 sat.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.