1 min. čitanja

Jelsa vas poziva na festival vina, maslina i tradicije

Jelsa vas poziva na festival vina, maslina i tradicije
FOTO: TZO Jelsa

HVAR/JELSA – Krajem lipnja Jelsa na Hvaru postaje mjesto koje će okupiti ljubitelje vina, maslinovog ulja i tradicije. Održat će se „Wine, olive & heritage festival“ .

Nakon prošlogodišnje pauze, manifestacija „Wine, olive & heritage festival“ ove će se godine održati od 24. do 27. lipnja, a u četiri dana trajanja manifestacije autohtone proizvode predstavit će domaći proizvođači, koji će kroz svoje prezentacije posjetiteljima dočarati kulturu života na otoku Hvaru.

Festival je namijenjen domaćim i stranim turistima s ciljem promocije domaćih hvarskih proizvođača u okviru pojma „mediteranske prehrane“ koja baštini „skup znanja i vještina o pažljivom odnosu prema prirodnim izvorima kopna i mora važnih za dostupnost hrane, kvalitetu životnog prostora i stabilnog ekološkog sustava“.

FOTO: TZO Jelsa

Ideja festivala je da ga stvaraju lokalni ljudi svojim proizvodima i idejama, svojom željom za zajedničkim napretkom, ali i da uz goste-uzvanike nauče nešto novo. Festival teži promovirati „sve najboje od Hvara“ na zabavnoj i edukativnoj razini.

Službeno otvorenje festivala će biti u središnjem Jelšanskom parku, gdje će se održati Gastro show ugostitelja s otoka Hvara, uz raznovrsne hvarske specijalitete i prezentaciju otočkih proizvoda od lavande, smilja i različitog bilja našeg najsunčanijeg otoka. Predviđena je degustacija maslinovih ulja i vina s Udrugom hvarskih vinara, zatim večernja predavanja o otočnim proizvodima kao temelju mediteranske prehrane te predavanja o mediteranskoj prehrani kao načinu života.

Detaljan program možete pronaći na službenoj web stranici Turističke zajednice Jesla.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.