2 min. čitanja

JELSA TRAIL Spoj sporta i kulture uz UNESCO-ovu procesiju "Za Križen"

JELSA TRAIL Spoj sporta i kulture uz UNESCO-ovu procesiju "Za Križen"
Foto: Vedran Janić i Marina Šimić

JELSA - Turistička zajednica Općine Jelsa, u suradnji s Splitsko-dalmatinskom županijom, s ponosom najavljuje jedinstvenu manifestaciju - Jelsa Trail. Ova izvanredna utrka spojila je sportsko trčanja s bogatom kulturnom baštinom UNESCO-ve procesije "Za Križen". Utrka će se održati 06.04.2024.

Utrka Jelsa Trail potiče sve dobne skupine na zdrav način života, istovremeno promovirajući duboku povezanost između sporta i kulture. Sudionici doživljavaju intenzivnost sportskog izazova dok dodaju vrijednost samoj procesiji "Za Križen", naglašavajući njezinu kulturnu važnost.

Svaki korak kroz ovu izvanrednu manifestaciju podsjeća sudionike na bogatu povijest i tradiciju koja ju okružuje. Organizirana samo 10 dana nakon procesije, Jelsa Trail omogućuje sudionicima da svježe doživljaje podijele s zajednicom, potičući ih na aktivnosti koje promiču zdrav način života.

Osim što slavi trčanje i šetnju, ova manifestacija ističe važnost očuvanja kulturnog naslijeđa. Ruta nije samo sportska staza, ona je putovanje kroz kulturno bogatstvo i baštinu UNESCO-ve procesije "Za Križen", kao i drugih UNESCO-ovih baština otoka Hvara.

Jelsa Trail obećava postati simbol integracije sporta i kulture, spajajući ljude iz različitih područja interesa i pozadina u zajedničkom cilju zdravog života i očuvanja kulturnog naslijeđa. Pozivamo vas da budete dio ove nevjerojatne manifestacije i da doprinesete stvaranju bolje, povezanije zajednice kroz sport i kulturu.

Kategorije i detalji staza:

SRDELICA (5 km, +260 m): Prikladna za početnike i djecu. Start i cilj su na rivi u Jelsi, a staza nudi predivne poglede u okolici Jelse i s drevne kule Tor. Nema okrepa na stazi. Vremenski limit za završiti utrku je 2 sata.

ŠKARPINA (11 km, +420m): Prikladna za početnike i natjecatelje u nešto boljoj kondiciji. Start i cilj utrke su na rivi u Jelsi. Staza vodi kroz maslenike i vinograde u Pitvama s jednom okrepom na 7 km. Vremenski limit za završiti utrku je 3 sata.

ŠANPJER (20 km, +620m): Najduža staza zahtijeva određenu razinu kondicije. Tehnički nije zahtjevna. Start i cilj su u Jelsi, a staza vodi kroz predivna mjesta poput Pitava, Vrisnika, Svirča, Vrbanja i Vrboske. Staza ima dvije okrepne stanice: Pitve (7 km) i Vrbanj (12 km). Vremenski limit za završiti je 4 sata, s vremenskim limitom na stazi u Vrbanju do kojeg treba doći najkasnije za 2 sata i 15 minuta.

ORGANIZATOR: Turistička zajednica Općine Jelsa i Udruga Dalmacija Trails
 
PRIJEVOZ
Svim sudionicima utrke, Turistička Zajednica općine Jelsa je osigurala popust od 30% za prijevoz trajektom na relaciji St-SG, te besplatan prijevoz autobusom od trajektne luke Stari Grad do Jelse.

Sponzorirani sadržaj

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.