2 min. čitanja

JEDNOSTAVNI DOMAĆI RECEPTI Kozice sa zelenom manistrom

JEDNOSTAVNI DOMAĆI RECEPTI Kozice sa zelenom manistrom
Foto: Marijan Zujić

Ovo je vrlo jednostavan recept, a ukusno jelo koje možete prirediti u svakom trenutku.

Upržite na maslinovom ulju kapulu izrezanu na male kockice, kada postane staklasta, ubacite isjeckani češnjak i peršin.

Dodajte oguljene i isjeckane rajčice a nakon 5 minuta, očišćene repove od kozica, začinite po želji soli i paprom.

Podlijte bijelim vinom i kuhajte dok vino ne ishlapi. Dodajte riblji temeljac i ostavite neka se kuha na laganoj vatri desetak minuta.

Kad se zgusne umak dodajte prokuhanu i ocijeđenu tjesteninu, promiješajte i neka se sve zajedno kuha dvije do tri minute.

Pri serviranju dodajte ribani parmezan i sitno sjeckani peršin. Kozice pripremam te serviram i na druge načine, sa pikantnim sirevima, raznim umacima, tikvicama, blitvom, ao što vidite na priloženim fotografijama.

Foto: Marijan Zujić

Uživajte u dobrim i jednostavnim jelima.

Foto: Marijan Zujić

Marijan Zujić

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.