1 min. čitanja

Jedna od najatraktivnijih pulskih plaža priprema se za kupališnu sezonu

Jedna od najatraktivnijih pulskih plaža priprema se za kupališnu sezonu
Foto: Grad Pula

PULA - Započele su pripreme jedne od najatraktivnijih pulskih plaža Hidrobaze za predstojeću kupališnu sezonu. Krenulo se s ravnanjem i prihranom plaže. Radovi se izvode u ranim jutarnjim satima kad je broj kupača i posjetitelja najmanji.

Predviđeno je vraćanje nanosa materijala u more, koji je izbačen djelovanjem valova, razgrtanje i ravnanje i prema stvarno utvrđenom stanju te prema potrebi dodatna prihrana plaže, kako bi se osiguralo kvalitetno i sigurno korištenje plaže, navode iz Grada Pule.

Po okončanju turističke sezone planira se periodički pregled i sanacija nožica za zaštitu ispiranja šljunka s plaže te dohrana kamenog nasipa uz obalni zid i na molovima.

Ova, jedna od najljepših pulskih plaža, obiluje mnogim sportsko rekreacijskim sadržajima za sve dobne skupine te je dosad dobila prepoznatljive plave staze, stijenu za penjanje, sanitarne čvorove i tuševe, psihološke barijere za zaštitu kupača, skate park, poligon za bicikle, postavljene su  klupe, omogućen je nesmetan pristup plaži i objektima na plaži svim korisnicima, posebice osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti, a postavljena je i javna rasvjeta u LED tehnologiji.

Posjetitelji imaju prilike koristiti i besplatnu Wi-Fi internetsku mrežu, a dio plaže, prema lučici Štinjan, je „Pet frendly“ plaža koja je dodatno označena od strane Turističke zajednice Grada Pule.

Za pripremu ovogodišnje sezone kupanja na Hidrobazi Grad Pula je izdvojio 54.875,00 eura.

A.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.