1 min. čitanja

Jedini zalog uspješnog i dugoročnog razvoja turizma je Zeleni i održivi turizam

Jedini zalog uspješnog i dugoročnog razvoja turizma je Zeleni i održivi turizam
Foto: Pixabay

U organizaciji Hrvatske gospodarske komore - Županijske komore Split održana je konferencija o održivosti turizma i njegovim učincima na ostale aspekte društva. Dvadesetak sudionika raspravljalo je o prijedlogu novog Zakona o turizmu, planu razvoja održivog turizma, zelenim politika u sektoru turizma te negativnom utjecaju na prostor i okoliš i ograničenim prirodnim resursima.

- Turizam uz sve svoje ekonomske prednosti za destinaciju i lokalno stanovništvo kao što su zapošljavanje, ulaganje u infrastrukturu, promicanje lokalnih proizvoda i kulture, može i negativno utjecati na prostor i okoliš. U idućim godinama najavljuje se rast turističkih putovanja - rekao je državni tajnik u Ministarstvu turizma Tonći Glavina.

Kako bi pozitivni učinci turizma bili što veći, dugotrajniji i pravedno raspodijeljeni, daljnji razvoj turizma moguć je jedino uz potpuno novi pristup. Jedan od naših problema je i pretvaranje prevelikog broja stanova u višestambenim zgradama u apartmane za turističko iznajmljivanje. Može li lokalna samouprava to spriječiti i zaustaviti i zašto se to uopće događa?

- Zeleni i održivi turizam je jedini zalog razvoja turizma koji će biti uspješan i dugoročan na korist lokalnoj zajednici i čitavom društvu. Sve više se traže i eko certifikati - kazali su Joze Tomaš, predsjednik, HGK Županijske komore Split i Dragana Buzdovačić iz splitske Charter agencija Sunlife, prenosi Radio Split.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.