2 min. čitanja

FOTO: JE LI BILO SRIĆE? Održan tradicionalni ribolov u Sutivanu

FOTO: JE LI BILO SRIĆE? Održan tradicionalni ribolov u Sutivanu
Foto: Franjo Ml

SUTIVAN - U srijedu je u Sutivanu u organizaciji Turističke zajednice Općine Sutivan održana tradicionalna manifestacija JE BILO SRIĆE? - natjecanje u lignjolovu čija je provedba povjerena sportsko-ribolovnom klubu Kalamuc.

Obilježila  ga je mala količina ulovljenih liganja ali i rekordan broj prijavljenih ekipa i odlična zabava koja je potrajala do kasno u noć. Natjecale su se 33 ekipe sa do četiri člana u plovilima i to iz Supetra, Splitske i matične luke Sutivana a na brodovima su bili i strani gosti hotela Lemon Garden iz Sutivana.

Na moru je bila i bracera Gospa od mora iz Omiša kao i brod sa sucima i snimateljima HTV-a koji su snimali reportažu za emisiju MORE. Na predivnoj 9-metarskoj Gospi od mora plovili su  gosti TZO-a i Općine Sutivan koji su lovili izvan konkurencije, a među njima su bili i državna tajnica Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU Spomenka Đurić i ravnatelj Uprave za otoke Dominik Paparić.

Ukupno je ulovljeno 6,64 kg liganja a koliko je slabo lignja „radila“ govori i podatak da je čak 14 posada bilo bez ulova. Ipak je prelijepo vrijeme umanjilo tugu zbog lošeg ulova i osiguralo čaroban boravak na moru.

U konačnici je najuspješnija bila ekipa FUMARI iz Supetra sa 812 g ulovljenih liganja, drugo mjesto je također pripalo supetarskoj ekipi ARBUN 2 sa 666 g ulova a treće sa 615 g pripalo je domaćem ribolovcu Borisu Sabi. Najveća lignja od 444 g ulovljena je u ekipi BRZI I ŽESTOKI.

Pobjednici su osvojili vrijedne nagrade u poklon bonovima ribolovne opreme i medalje, a za sve sudionike i goste natjecanja organizirana je večera i zabava u prostoru Kavanjinova ljetnikovca u Sutivanu. U ponudi se bili crni i bijeli rižot od sipe a nakon toga su se svi osladili ulovljenim lignjama spremljenim na roštilju.

Franjo Mlinac

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.