1 min. čitanja

Javna vatrogasna postrojba Pula lani na terenu provela preko tri tisuće sati!

Javna vatrogasna postrojba Pula lani na terenu provela preko tri tisuće sati!
Foto: Javna vatrogasna postrojba Pula

Javna vatrogasna postrojba Pula objavila je podatke o aktivnostima u prošloj godini, prema kojima su njeni pripadnici na intervencijama proveli točno 3.289 sati.

Međutim, razlog za izlazak na teren nisu uvijek samo požari. Štoviše, na njih otpada tek nešto ispod četvrtine svih intervencija.

Na području južne Istre i Puljštine, gdje ova postrojba izlazi na teren, tijekom 2013. godine bilo je ukupno 780 intervencija, od čega je 222 puta u pitanju bio požar. U više od polovice slučajeva, točnije 392 puta, u pitanju su bile tehničke, a u 166 puta ostale intervencije.

Najveći ih je broj, čak 490 (62,8 posto), očekivano bio na području same Pule. Tehničkih je intervencija ovdje bilo 269 (54,9 posto), požara 117 (23,9 posto) te ostalih intervencija 104 (21,2 posto).

A ovako je situacija izgledala po ostalim gradovima i općinama u kojima se JVP Pula odaziva na intervencije: Općina Medulin 8,3 posto, Marčana 7,6 posto, Grad Vodnjan 6,9 posto, Ližnjan 5,1 posto, Fažana 4,3 posto, Svetvinčenat 3,5 posto te Barban 1,5 posto.

Iz JVP Pula potvrdili su i da je tijekom prošle godine požar 109 puta zahvatio objekte, dok je u 90 slučajeva kada je vatra harala na otvorenom području, opožareno 11,88 hektara zemljišta.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.