1 min. čitanja

JAKA BURA Zatvorena autocesta prema Dalmaciji, ne plovi trajekt za Žigljen na Pagu

JAKA BURA Zatvorena autocesta prema Dalmaciji, ne plovi trajekt za Žigljen na Pagu
Foto: Krešimir Nikpal, Crometeo

Jaka bura ometa promet u Podvelebitskom kanalu i na dijelu Kvarnera. U prekidu je trajektna linija Prizna-Žigljen, kao i dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica, a na snazi je i upozorenje za pomorce. Mjestimični udari bure 35-55, u Velebitskom kanalu do 75 čvorova, još u početku na krajnjem jugu Jadrana juga 35-45 čvorova, a poslijepodne na otvorenom moru južnog i dijela srednjeg Jadrana udari sjeverozapadnog vjetra 35-40 čvorova. Još danas na otvorenom more ponegdje 5. Na južnom i dijelu srednjeg Jadrana su moguće nevere, uglavnom na otvorenom moru, upozorava Državni hidrometeorološki zavod.

Zbog vjetra:

  • za sve skupine vozila zatvorena je dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica (obilazak za osobna vozila je preko Gračaca i Zatona Obrovačkog DC50-DC27-DC54, a za ostale skupine vozila državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina DC50-DC27).

Samo za osobna vozila otvoreni su:

  • autocesta A1 između čvorova Maslenica i Posedarje (obilazak za ostale je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina – DC50 i DC27);
  • državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54);
  • Paški most (DC106).

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog, državnoj cesti čvor Križišće-A7-Križišće (DC99) i lokalnoj cesti Križišće-Kraljevica (LC58107) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila), izvještava Hrvatski autoklub.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.