1 min. čitanja

Jadrolinija odgovorila Gradu Hvaru zašto je opet otkazana linija Split - Stari Grad: "Vremenski uvjeti bili su zaista ekstremni!"

Jadrolinija odgovorila Gradu Hvaru zašto je opet otkazana linija Split - Stari Grad: "Vremenski uvjeti bili su zaista ekstremni!"
Foto: Screenshot / Arhiv

Grad Hvar poslao je službneni upit Jadroliniji, u kojem je od Uprave tražena informacija o razlozima ponovljenih otkazivanja polazaka na liniji 635 Split – Stari Grad, te su zatražili zamjensko rješenje u ovakvim slučajevima.

Odgovor Jadrolinije prenosimo u cijelosti:

“Prije svega želimo reći da smo svjesni od kolikog je vitalnog značaja za stanovnike otoka povezanost s kopnom trajektnim i brzobrodskim linijama. No, u situacijama koje ste naveli, vremenski uvjeti su zaista bili ekstremni. Osim toga, problem nisu samo ekstremni uvjeti koje trajekt „Zadar“ može svladati bez većih problema, čemu ide u prilog i činjenica koju ste istaknuli da je posljednjih godina trajekt „Zadar“ bio jedina pouzdana veza i u najtežim vremenskim prilikama, a prekidanje te linije bilo je izuzetno rijetko.

Ono što je vrlo nesigurno u takvim ekstremnim uvjetima jest pristajanje u luci Split. Na trajektu „Zadar“ su ukrcani neki od naših najiskusnijih zapovjednika. Upravo prema procjeni jednog od njih koji je trenutačno ukrcan na trajektu „Zadar“, pokušaj uplova u splitsku luku na dan 25.11. zbog ekstremnih uvjeta doveo bi do ugroze ponajprije putnika, a onda i broda i posade.

Ne umanjujući probleme do kojih je došlo uslijed neuplovljavanja i u potpunosti razumijevajući problem odsječenosti otoka od kopna, smatramo da sigurnost uvijek treba biti na prvom mjestu. Naše posade su stručne, educirane i iskusne i ne treba sumnjati u njihove odluke koje se prvenstveno donose zbog sigurnosti putnika.", stoji u odgovoru nacionalnog brodara Jadrolinije.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.