1 min. čitanja

Jadrolinija o trajektu koji je procurio: “Odlazak na rezalište odgođen do ožujka, sad ide u Trogir na sanaciju”

Jadrolinija o trajektu koji je procurio: “Odlazak na rezalište odgođen do ožujka, sad ide u Trogir na sanaciju”
Foto: Facebook / Antun Penjak

RIJEKA – Hrvatski nacionalni brodar Jadrolinija očitovao se o prodoru mora u trajekt Lubenice, o čemu je jutros izvijestio Morski HR. Trajekt je ovih dana trebao na svoje posljednje putovanje u tursko rezalište, no pauzirao je u dubrovačkoj luci Gruž, odakle sad mora ići na dodatno krpanje.

– Brod Lubenice je od 27. do 29. prosinca bio na vezu u luci Gruž u Dubrovniku, čekajući na povoljnije vremenske prilike za nastavak putovanja prema rezalištu u Aliagi. Tijekom boravka broda na vezu u Dubrovniku Jadrolinija je primila informaciju iz rezališta da brod Lubenice neće moći preuzeti u dogovorenom roku jer je zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta došlo je do kašnjenja dolaska broda koji je trebao stići u rezalište prije Lubenica. Zbog novonastale situacije, odlazak Lubenica u Aliagu odgođen je za ožujak 2022. godine – pojasnili su iz Jadrolinije zbog čega je ovaj trajekt na svom posljednjem putovanju zaustavljen u Dubrovniku.

Foto: Damir Jerkov

– U međuvremenu, na brodu Lubenice je tijekom boravka na vezu u Gružu zamijećeno manje podizanje razine tekućine u jednom od tankova balasta. Stanje u tanku balasta se kontinuirano prati i nadzire. S obzirom na odgodu odlaska broda Lubenice u rezalište u Aliagi, brod je upućen u Trogir gdje će privremeno biti na vezu kako bi se izvršio pregled broda te kako bi se ustanovili uzroci podizanja razine vode u tanku balasta. Sva će eventualna uočena oštećenja prije putovanja biti sanirana – odgovorili su za Morski HR iz Jarolinije.

Prema aplikaciji Vesselfinder, trajekt Lubenice je upravo pri zaključenju ovog teksta sretno stigao na gat trogirske trajektne luke Soline.

K.B.

PROČITAJTE JOŠ:

DOZNAJEMO: U Jadrolinijin trajekt prodrlo more – Umjesto u tursko rezalište, ide na domaće krpanje
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.