1 min. čitanja

Izdano posebno upozorenje zbog bure, poslijepodne smirivanje vremena

Izdano posebno upozorenje zbog bure, poslijepodne smirivanje vremena
Foto: Wikimedia

Na većem dijelu obale puše umjerena do jaka bura, zbog čega je Državni hidrometeorološki zavod izdao i posebno upozorenje.

"Mjestimice jaka bura, slabit će. Najjači udari vjetra 35-45 čvorova (65-85 km/h).Iako su uobičajene i česte u ovoj regiji, očekuje se lokalno ili potencijalno opasne brzine vjetra koje uzrokuju valove rizične za manja plovila.

Neiskusni pomorci, posebno oni koji upravljaju manjim brodovima, trebali bi izbjegavati plovidbu u tim uvjetima i obratiti pozornost na pomorsku prognozu te pri planiranju razmotriti vjetar i uvjete na moru. Moguće je da neki katamarani neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu" napisali su na Meteoalarmu.

Tijekom dana bura će slabjeti, a potpuno smirivanje očekuje se kasno navečer. Najviša dnevna temperatura bit će uglavnom između 13 i 17°C.

Iz Pomorskog meteorološkog centra Split DHMZ-a upozoravaju pomorce i nautičare na mjestimične udare bure. Još je u početku na krajnjem jugu moguće more 5 i neverin.

U pomorskom prometu nema poteškoća, izvještava Hrvatski autoklub.

Zbog jakog vjetra samo za osobna vozila otvorena je državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54).

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdajene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.