2 min. čitanja

Izdana je građevinska dozvola za luku Krilo Jasenice!

Izdana je građevinska dozvola za luku Krilo Jasenice!
Foto: Facebook

Napokon može krenuti rješavanje gorućeg problema za Kriljane što bi trebalo rezultirati lukom kakvu zaslužuju i očuvanjem radnih mjesta!

Izdavanje građevinske dozvole znači da više ništa ne stoji na putu uređenju ove luke, tj. izgradnji pomorskih konstrukcija, lukobrana, gatova, unutarnjih prometnica te uređenju infrastrukture, a sve je potvrdio i prvi čovjek županijske Lučke uprave Domagoj Maroević.

- Građevinska je dozvola napokon izdana, a ostaje nam da do kraja definiramo model financiranja. Jedan će dio ići iz europskih fondova, drugi iz naših vlastitih prihoda - rekao je za Morski HR ravnatelj Lučke uprave Splitsko-dalmatinske županije Domagoj Maroević.

Ovime su ostvareni svi preduvjeti da ovdašnji pomorski promet prodiše, a stanovništvo konačno odahne! Vrijednost ove investicije je oko 18,5 milijuna eura, a luka bi trebala biti dovršena do 2026. godine!

J.T.

PROČITAJTE JOŠ:

GOLEMI PROJEKT LUKE OMIŠ Naziru se obrisi nove obale koja će se povezati s Bračom
OMIŠ - U Omišu teče druga faza uređenja luke, trenutno možda i najvećeg infrastrukturnog projekta na obali Splitsko-dalmatinske županije, koji košta gotovo 13 milijuna eura. Cilj projekta je rekonstrukcija i dogradnja luke Omiš čime će se osigurati optimalni uvjeti za obavljanje javnog putničkog pomorskog prometa tijekom cijele godine i uspostaviti
KRILJANI DOBIVAJU ČAK TRI LUKE! Sanirat će se ruglo u Krilu Jesenice i Bajnicama
Ilegalno ruglo u obliku gomile nasutog građevinskog otpada, među kojim je pronađen i opasni azbest, čini se da će dobiti svoj epilog u obliku ne jedne, već tri nove luke koje će vlasnici turističkih plovila na području Krila Jesenica, Bajnica i Dugog Rata dobiti kroz sljedećih nekoliko
Uskoro građevinska dozvola za luku Krilo
Nakon 10 godina od početka projekta, građevinska dozvola za izgradnju luke u Krilu Jesenicama, trebala bi biti izdana tijekom ovog tjedna, prenosi Radio Split. Riječ je o rješavanju gorućeg problema vlasnika flote mini turističkih brodova kapaciteta do 36 putnika, a na kojima se zapošljava oko 3 tisuće mahom domicilnog stanovništva.

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.