1 min. čitanja

Ivica Kostelić na Atlantiku doznao najbolju moguću vijest

Ivica Kostelić na Atlantiku doznao najbolju moguću vijest
Foto: Ivica Kostelić/Facebook

Naš proslavljeni skijaš Ivica Kostelić, iako je odavno završio profesionalnu skijašku karijeru, ne miruje. Potpuno se posvetio jedrenju, a upravo se javio s Atlantika gdje ga je zatekla najbolja moguća vijest, koju je i sam priželjkivao.

– Nakon odrađene kvalifikacijske navigacije od 1200 nautičkih milja i već odrađenih kvalifikacijskih regata u sezoni 2022., organizacijski odbor potvrdio je moju kvalifikaciju za Route du Rhum – Destination Guadeloupe 2023! Velika mi je čast što ću se naći na startu te legendarne regate, uz bok najvećih jedriličara u svijetu oceanskog jedrenja – objavio je Kostelić sretnu vijest na svom Facebook profilu.

Kaže da ga je od samog starta, kada je odlučio posvetiti se jedrenju, vodila jedna jedina misao – nastup na Route du Rhumu. Riječ je, kaže, o jednom od najvećih događaja u svijetu jedrenja, osobito samačkog jedrenja, koji mu je uvijek bio u mislima, tijekom svih treninga i regata u zadnjih pet godina.

– Usprkos poteškoćama, zahvaljujući pripremi, tvrdoglavoj upornosti, dobrom planiranju, ali i pomoći dobrih ljudi, prijatelja i sponzora kroz nekoliko godina, uspjeli smo održati ovaj nemali projekt, uz znatno skromnija sredstva od konkurencije, što pak nikada nije umanjilo naš borbeni duh. Kvalifikacija na Route du Rhum zaokružuje tu cijelu priču. Hvala – napisao je Kostelić.

Redakcija Morskog HR-a ovim putem čestita našem proslavljenom sportašu, sada već iskusnom morskom vuku, u nadi i želji da će u pravom sportskom duhu svladati i Route du Rhum. Ivice, sretno!

J.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Ivica Kostelić s Atlantika: “Još oko 220 milja do cilja…”
Ivica Kostelić ponovno jedri Atlantikom i sve zapisuje u brodski dnevnik
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.