2 min. čitanja

"Istra pod jedrima" - Najava regate

"Istra pod jedrima" - Najava regate
Foto: Jedriličarski klub Delfin Pula / Facebook

Regata krstaša Pula - Poreč u organizaciji JK Delfin Pula i JK Horizont Poreč, koja će se održati od 23.-25.09.2022. Start regate bit će iz Pule a proglašenje i fešta održat će se u Poreču.

Na svojim službenim stranicama JK Delfin uputio je pozivnicu prijateljima i jedriličarima, da posjete već tradicionalnu  nezaboravnu regatu:

- Dragi naši prijatelji jedriličari, nezaboravne regate Raškog zaljeva su iza nas, malo smo pauzirali i uživali u krstarenjima, odmorili se i sad željno iščekujemo navigacijsku regatu krstaša Pula - Poreč kojom obilježavamo Dan Istarske županije.

Regata se boduje se za istarski kup krstaša - Argonaut Kup (AK).

Planirani START u subotu u 10h iz Pule.

ISTRA POD JEDRIMA regata krstaša by JK Delfin Pula i JK Horizont Poreč
Dragi naši prijatelji, jedriličari, zaljubljenici u jedra i takmičarski duh pozivamo vas na našu novu regatu krstaša kojom obilježavamo Dan Istarske županije regatavanjem iz Pule u Poreč. Svi ste...

Za petak se priprema i očekuje bogat program. Osigurani su besplatni vezovi u pu luci a u 19:00 h u organizaciji TZ Pula posjetitelje očekuje bogati i zanimljiv glazbeni i gastro program u gradu Puli.

U subotu je u 10:00 h Start Regate, Pula – Poreč a u 20:00 h večera i program proglašenja u Poreču.

Foto: JK Delfin

REGATA - RAZVRSTAVANJE BRODOVA
Jedrilice će biti razvrstane u grupe prema duljini preko svega (LOA). Organizator može izvršiti pripajanje pojedinih grupa u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih jedrilica što ne može biti razlog za protest. Startna lista sa podjelom u grupe biti će objavljena prije starta regate.

Rezultati regate će se utvrditi na temelju stvarnog jedrenog vremena (OPEN). Jedrilice sa valjanim, aktualnim premjerima (ORC, IRC, Kvarner Yardstick) mogu se natjecati i po premjeru, ako bude najmanje tri jedrilice u istom tipu premjera. Jedrilice koje jedre “u dvoje” bodovati će se u zasebnoj kategoriji.

Jedrilice koje jedre po OPEN razvrstati će se dodatno na tri divizije:

regatne, obiteljske i vintage.

Prilikom prijave natjecatelj sami odabiru grupu kojoj pripadaju.

OBITELJSKA JEDRILICA mora zadovoljiti najmanje tri od sljedećih uvjeta:

Roll flok ili roll genova, Roll glavno jedro, Dakronska bijela jedra, Paluba obložena tikovinom, Bimini, Fiksno instalirani solarni paneli, Propeler s fiksnim krilima, Starost preko 20 godina, Fiksno instaliran sidreni vinč

U grupu VINTAGE će se svrstati jedrilica ako je starija od 35g.

Regata će se dodatno bodovati i za Argonaut kup (AK) – istarski kup krstaša. Neki brodovi budu li dolazili na nekoliko regata JK Delfin mogu osvojiti i nagrade Argonaut kupa!

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.