1 min. čitanja

Istarski župan tvrdi:" Stranci nam napadaju državu turizmom na crno!"

Istarski župan tvrdi:" Stranci nam napadaju državu turizmom na crno!"
Foto: Državni Inspektorat/YouTube

Boris Miletić kaže kao se dovoljno ne štiti kopno jer se kroz "turizam na crno" godišnje gubi milijardu eura, što je protuvrijednost 12 svježe nabavljenih aviona Rafalea.

Župan Miletić za Hinu je komentirao današnji dolazak prvih šest od 12 borbenih aviona Rafalea, koje je Hrvatska naručila od Francuske, a imajući u vidu kako Pula, grad na čijem je čelu bio punih 15 godina, ima dugu vojnu povijest, još od doba Austro-Ugarske pa kasnije Italije i Jugoslavije, a sam je glasno zagovarao njezinu demilitarizaciju. 

- Pohvalno je što država kupnjom borbenih aviona Rafalea štiti zračni prostor i modernizira vojno zrakoplovstvo. No, istodobno me žalosti što država ne posvećuje dovoljno pažnje u zaštiti našeg kopna, što zorno prikazuju razmjeri bespravne gradnje, kojom je posebice pogođeno područje Istre. Svjedočimo napadu na našu zemlju i to pretežito od strane stranih državljana, koji te ilegalno sagrađene objekte poslije i iznajmljuju. Upravo kroz taj turizam na crno Hrvatska godišnje gubi najmanje milijardu eura, što je protuvrijednost 12 Rafalea - upozorio je župan Miletić. 

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.