1 min. čitanja

Istarski župan odgovorio gradonačelniku Novog Sada: “Evo zašto Istru posjećuju Srbi”

Istarski župan odgovorio gradonačelniku Novog Sada: “Evo zašto Istru posjećuju Srbi”
Foto: Agrorovinj / Ilustracija

Istarski župan Boris Miletić na Facebooku je odgovorio gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću, koji je rekao kako "Nikada neće razumjeti Srbe koji su danas u Dalmaciji i Istri na odmoru".

- Pozivam gradonačelnika Novog Sada da i sam posjeti Istru pa će shvatiti ne samo zašto njegovi sugrađani ovdje ljetuju, već i zašto brojni Srbi Istru smatraju svojim domom, kao i brojni pripadnici drugih nacionalnih zajednica. Istra je nadaleko poznata upravo po multikulturalnosti, multietničnosti i suživotu i tim više ovakvu retoriku doživljavamo kao potpuno neprihvatljivu. Svi ljudi dobre volje uvijek su bili i bit će u Istri dobrodošli, bez obzira od kud dolaze - napisao je Miletić.

Pozivam gradonačelnika Novog Sada da i sam posjeti Istru pa će shvatiti ne samo zašto njegovi sugrađani ovdje ljetuju,...

Posted by Boris Miletić on Thursday, August 4, 2022

Podsjetimo, Vučević kaže da se predsjednik Srbije Aleksandar Vučić “kao buldožer gurao da se obilježavaju sudbinski datumi za srpski narod, pobjede i tuge”.

- Kultura sjećanja daje smjernice kako dalje ići. Ako ne znate svoju prošlost, ne možete razumjeti sadašnjost ni predvidjeti budućnost - rekao je novosadski gradonačelnik.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.