2 min. čitanja

Istarska županija na vrhu po rastu broja zaposlenih na kraju prošle godine

Istarska županija na vrhu po rastu broja zaposlenih na kraju prošle godine
Foto: Unsplash

PULA - Najnoviji podaci Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje pokazuju da je Istarska županija na samome vrhu po rastu broja zaposlenih na kraju prošle godine. U usporedbi s prosincem 2021. imala je rast od 4,61 posto.

Kako je u današnjem priopćenju istaknuo istarski župan Boris Miletić, nakon dvije krizne godine zbog pandemije covida-19, zaustavljen je negativni utjecaj na gospodarstvo i druga područja života, "što svakako veseli".

- Istarska županija kontinuirano pruža potporu našem gospodarstvu, pa smo tako prošle godine raspisali dva javna poziva za dodjelu potpora istarskim poduzetnicima, konkretno - jedan s ciljem poticanja konkurentnosti i razvoja IKT sektora, a drugi za poticanje digitalne transformacije malih i srednjih poduzetnika - naveo je Miletić.

Osim toga, podsjetio je, županija je dodijelila potpore u poljoprivredi i financijska sredstva za projekte i programe iz područja poljoprivrede, šumarstva, lovstva, ribarstva i vodnoga gospodarstva.

Za ovu godinu, župan najavljuje dodjelu nepovratnih financijskih potpora za poticanje razvoja poduzetništva te certificiranje procesa, proizvoda ili usluga iznimne kvalitete proizvedenim ili pruženim na području Istarske županije, a sve radi jačanja konkurentnosti gospodarskog sektora. Također, predviđene su i potpore za zapošljavanje osoba s invaliditetom te za poticanje razvoja IKT sektora.

Za to je osigurano više od 320 tisuća eura, a u 2023. godini nastavit će se dodjela zajmova preko županijskog Fonda za razvoj poljoprivrede i agroturizma Istre, za što je osigurano 2,5 milijuna eura, te dodjela nepovratnog novca za sufinanciranje projekata/programa iz područja poljoprivrede, šumarstva, ribarstva i vodnoga gospodarstva u iznosu od 348 tisuća eura.

Nastavlja se program dodjele direktnih potpora u iznosu od 200 tisuća eura za OPG-ove, samoopskrbna poljoprivredna gospodarstva (SOPG), obrte, trgovačka društva, udruge i zadruge registrirane za obavljanje poljoprivredne djelatnosti sa sjedištem i proizvodnim površinama na području županije, prenosi Index.

Hina

PROČITAJTE JOŠ:

Većina stanovnika Hrvatske ne radi
Većina radno sposobnog stanovništva u Hrvatskoj ne radi, pokazuju najnoviji podaci Državnog zavoda za statistiku. Samo 49.2 posto radno sposobnog stanovništva je zaposleno, 47.3 posto se broji kao neaktivno stanovništvo, a nezaposlenih je 3.5 posto. Najveća zaposlenost je u Sjevernoj Hrvatskoj (54.…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.