2 min. čitanja

Istarska policija organizira humanitarnu utrku u spomen na poginulog kolegu

Istarska policija organizira humanitarnu utrku u spomen na poginulog kolegu
Foto: PU Istarska

PULA – Nakon prošlogodišnjeg uspješnog prvijenca, koji je okupio velik broj trkača, Policijska uprava istarska, Istarski savez Istre, Regionalni klub IPA Istra, Udruga specijalne jedinice policije BAK Istra i Turistička zajednica grada Pule i ove godine organiziraju utrku u spomen na policijskog službenika Ivana Todorića.

Ivan je bio djelatnik Policijske postaje Pula, a stradao je 22. rujna 2018. godine u prometnoj nesreći kod Krnice. Krenuo je u policijsku postaju, u dnevnu smjenu, u odori koju je volio i s ponosom nosio. Bio je među najboljim polaznicima u svojoj generaciji, a u Policijskoj upravi istarskoj bio je poznat kao pravedan, vrijedan i uzoran policajac. Ljubav prema policiji i plavoj boji bila mu je obiteljska crta. Njegov otac Zlatko umirovljeni je djelatnik Policijske uprave istarske, dok je Ivanov stric Stanislav još uvijek djelatnik policijske uprave.

Osim što se utrkom želi odati počast Ivanu, ona ima i humanitarni karakter, s obzirom da je sav prihod od utrke namijenjen Zakladi policijske solidarnosti.

Zaklada policijske solidarnosti osnovana je zbog pružanja pomoći prilikom svih oblika stradavanja i ugrožavanja socijalnog položaja policijskih službenika, pružanja financijske pomoći članovima obitelji poginulih policijskih službenika, pružanja pomoći pri rješavanju stambenog pitanja, školovanja djece, socijalnom i zdravstvenom zbrinjavanju, pružanja materijalne i zdravstvene pomoći nezaposlenim roditeljima kojima je poginuli policijski službenik bio jedini skrbnik, pružanja financijske pomoći za liječenje teško oboljelih policijskih službenika i članova njihove najuže obitelji te materijalnog zbrinjavanja teško socijalno ugroženih obitelji policijskih službenika.

Zaklada se najvećim dijelom financira od dobrovoljnih priloga policijskih službenika, koji se na temelju pisane izjave policijskih službenika svakog mjeseca odbijaju od njihove plaće.

Informacije o utrci

Humanitarna utrka 2. Memorijal Ivana Todorića održat će se 24. rujna 2022. godine u 10 sati sa startom i ciljem u bivšem policijskom kampu u Valbandonu, odakle će se trkači uputiti uz more prema štinjanskim tvrđavama. Sudionici mogu birati između dvije staze: glavne utrke od 11.300 metara ili rekreativne utrke od 2.209 metara, a natjecat će se u kategoriji građana i kategoriji policije.

Prijave na utrku zaprimaju se najkasnije do 20. rujna. Startnina za utrku iznosi 50 kuna ili više, a novac se uplaćuje direktno na račun Zaklade policijske solidarnosti IBAN HR0723900011100332922 te je prilikom podizanja startnog broja potrebno predočiti dokaz o uplati.

Više informacija o utrci možete pogledati na POVEZNICI.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.