2 min. čitanja

Isplaćena novčana pomoć vlasnicima 13 objekata oštećenih u srpanjskom požaru

Isplaćena novčana pomoć vlasnicima 13 objekata oštećenih u srpanjskom požaru
Foto: HVZ

ŠIBENIK - Vlasnicima objekata oštećenih u požaru koji je u srpnju prošle godine pogodio područje Zatona, Rasline i Vodica, Šibensko-kninska županija isplatila je novčanu pomoć u visini od 120 do 7.200 eura.

Vlasnicima objekata oštećenih u lanjskom požaru na području Zatona, Rasline i Vodica, na temelju prijava pristiglih na Javni poziv raspisan u studenom, Šibensko-kninska županija isplatila je novčanu pomoć.

Za ovu je namjenu osigurala iznos od pola milijuna kuna, a pomoć je odobrena svim prijaviteljima šteta na građevinskim objektima koje su u roku unesene u Registar šteta prema Zakonu o ublažavanju i uklanjanju posljedica prirodnih nepogoda.

Vlasnicima 13 objekata pomoć je dodijeljena u iznosima od 119,45 eura do 7.186,63 eura, a ukupno je isplaćeno 28.926,34 eura, odnosno 217.945,48 kuna.

Jednokratna novčana pomoć, prema odredbama Javnog poziva, dodijeljena je fizičkim osobama, odnosno  vlasnicima i suvlasnicima građevinskih objekata uništenih ili oštećenih u požaru, za ublažavanje i djelomično uklanjanje posljedica požara.

Jednokratna novčana pomoć odobrena je u iznosu od 15 posto konačno potvrđene štete na građevinskim objekima podnositelja prijave, navodi se na stranicama Šibensko-kninske županije.

Jedinicama lokalne samouprave na čijem su području nastale štete od požara, odnosno Gradu Šibeniku i Gradu Vodicama, sredstva pomoći za ublažavanje i djelomično uklanjanje posljedica požara odobrila je i Vlada Republike Hrvatske.

Sredstva državnog proračuna u iznosu od 52.490,57 kuna, odnosno 6.966,70 eura raspoređena su za potvrđene štete na građevinama na području Zatona i Rasline, dok je iznos od 13.451,90 kuna odnosno 1.785,37 eura raspoređen za potvrđene štete na poljoprivredi na području Grada Vodica.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Goruća sezona: U Šibensko-kninskoj 12,8% više požara nego lani
ŠIBENIK - Ljudski faktor, odnosno namjera ili iz nepažnja, jedan je od glavnih uzroka većine požara. Šibensko-kninski policija i vatrogasci jučer su ponovo apelirali: “Suzdržite se od paljenja vatre ili poduzimanja bilo koje radnje koja može pridonijeti nastanku požara. ”, upozoravaju. Diljem hrvat…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.