2 min. čitanja

Imamo li dovoljno osoblja za nove brodove hitne pomoći?

Imamo li dovoljno osoblja za nove brodove hitne pomoći?
Foto: Morski HR

S obzirom da naše zdravstvo muku muči s kadrom, postavlja se logično pitanje imamo li dovoljno osoblja koje će ploviti novim brodovima hitne pomoći i pomagati pacijentima?

U Šibeniku je zaplovio prvi brod za hitnu pomoć koji će biti pri ruci za bržu intervenciju pacijentima na otocima i priobalju. Prvi je to od ukupno šest brodova koji se grade u Šibeniku.

Taj brodi do kraja tjedna odlazi u Dubrovnik, a do kraja godine trebali bi biti isporučeni svi brodovi koji su naručeni unutar projekta vrijednog više od 10 milijuna eura, kazao je Mario Jurič.

Međutim, naše zdravstvo muku muči s kadrom. Imamo li dovoljno osoblja koje će ploviti novim brodovima hitne pomoći i pomagati pacijentima? Na to je pitanje odgovorio Tomislav Jukić, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Šibensko-kninske županije.

- Do kraja godine svi bi brodovi trebali biti raspoređeni po zavodima za hitnu medicinu i nadamo se da će ti rokovi biti ispoštovani. Svaka ispostava, svaki zavod ima dovoljan broj timova koji bi trebali biti posada toga broda - rekao je Jukić.

To znači da će tim iz Šibenika ići na otoke. Očekuje se i osnivanje nove mreže hitne medicine te bi trebali biti dodijeljeni i neki novi timovi. Ako nova mreža bude imala nove timove, očekuju se i nova zapošljavanja, piše Dnevnik.hr.

- Nama se posao ljeti strašno poveća, pogotovo u ovim primorskim ispostavama na području od Murtera do Primoštena - dodao je ravnatelj.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

FOTO/VIDEO Beroš prerezao vrpcu pa prvi zaplovio brodom za hitne intervencije - Kuma se namučila oko krštenja
ŠIBENIK - Iskra brodogradilište Šibenik danas je, kako smo prethodno i najavili, isporučio prvo od ukupno šest ugovorenih SAR plovila za hitnu medicinsku intervenciju na moru i na otocima. Na svečanosti je ministru zdravstva Viliju Berošu ključeve brodice uručio Dušan Šešok, vlasnik Iskra brodograd…
Orlić za Morski HR: “Lučke kapetanije će mjesta na brodovima popunjavati dobrovoljcima!”
Hrvatske lučke kapetanije muku muče sa starom opremom i brodovljem koje u pravilu broji više od dva desetljeća. Ogroman problem je i preopterećena i slabo plaćena posada. Plovila s kojima izlaze more onda kad se ostali sklanjaju u luke služe za traganja i spašavanja, plove noću i po najgorem nevreme…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.