2 min. čitanja

Ilovičanima županija i Grad Mali Lošinj ponudili konkretna rješenja dok traju radovi u Mrtvaškoj

Ilovičanima županija i Grad Mali Lošinj ponudili konkretna rješenja dok traju radovi u Mrtvaškoj
Foto: ŽLU Mali Lošinj

RIJEKA/ILOVIK/MALI LOŠINJ – Zamjenica Primorsko-goranskog župana Marina Medarić, resorna pročelnica Nada Milošević i gradonačelnica Malog Lošinja Ana Kučić, u predvorju Muzeja Apoksiomena održale su sastanak s predstavnicima Mjesnog odbora Ilovika na kojem su ih upoznali s aktivnostima koje se provode u luci Mrtvaška temeljem zaključaka Županijske skupštine.

Sastanku su prisustvovali i županijski vijećnici iz stranke Možemo, Orjen Petković i Morena Lekan Štiglić koji su inicirali raspravu na ovu temu na posljednjoj sjednici Županijske skupštine.

Po završetku gotovo trosatne rasprave zamjenica Medarić je naglasila kako su predstavnicima Mjesnog odbora Ilovik iznijeti konkretni prijedlozi i rješenja koji su na tragu ključnih zahtjeva samim Ilovčana.

– Mislim da smo na dobrom putu i do nedjelje očekujemo odgovor Mjesnog odbora kako bi vidjeli u kojem smjeru ide njihovo razmišljanje. Zaista smo se trudili u svim segmentima dogovoriti ono što bi zadovoljilo stanovnike Ilovika. Naravno, to će podignuti cijenu radova i više će koštati Županijsku lučku upravu i Županiju, ali dogovor je da ćemo ići u tom smjeru i prihvatiti te troškove – rekla je Marina Medarić.

– Kao što smo do sada osiguravali prijevoz djece i omogućili funkcioniranje škole i dolazak učiteljice na Ilovik, kao i svih hitnih slučajeva, danas smo izložili tehnička rješenja koja će omogućiti prometovanje i ostalih stanovnika na relaciji Ilovik-Mrtvaška. Ona će iziskivati dodatne financijske napore u proračunu Grada Malog Lošinja, uz možebitno sufinanciranje od strane Ministarstva i Županije. Nadam se da je to rješenje prihvatljivo i predstavnicima MO koji su nazočili sastanku te sam sigurna kako ćemo naći zajedničko kompromisno tehničko rješenje u smislu prijevoza, koje bi omogućilo funkcioniranje cijelo vrijeme trajanja radova na toj lokaciji – izjavila je malološinjska gradonačelnica Ana Kučić.

Ladislav Radoslović koji je uz Jadranku Matas zastupao MO Ilovik potvrdio je da je Županija došla s konkretnim prijedlozima, ali da još uvijek ima nedorečenosti koje treba riješiti. Dodao je kako na sva pitanja ne mogu odgovoriti ni Grad ni PGŽ s obzirom da nadilaze njihove nadležnosti.

– Mjesni odbor Ilovik će kroz nekoliko dana obavijestiti o svom stavu vezano za današnje prijedloge te vjerujem da smo na putu da se nađe neko rješenje – zaključio je Radoslavić.

Orjen Petković iz stranke Možemo se složio da je sastanak približio stavove mještana Ilovika i Grada Lošinja i PGŽ–a te će u vrlo kratkom roku doći do raščišćavanja situacije i da neće biti eskalacija nezadovoljstva kao prethodnih dana:

– Primorsko-goranska županija i Grad su jasno rekli kako će snositi dio financijskog troška da se održi, koliko je god to moguće, najviša razine komunikacije između otoka Ilovika i Lošinja, a također je u postupku rješavanje nekih tehničkih pitanja, kao što je visina rive“, naglasio je Petković.

Sastanku je prisustvovao i ravnatelj ŽLU Mali Lošinj Filip Balija te predsjednik i potpredsjednik Gradskog vijeća Dubravko Devčić i Elvis Živković.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Ilovčani i dalje prosvjeduju u Mrtvaškoj i tvrde kako ih nitko ni o čemu ne obavještava
SLUČAJ ILOVIK Cirkus oko Mrtvaške: Gradi se nova luka, a otočani blokiraju radove – Zašto?
Iz PGŽ-a jasni: “U luci Mrtvaška postupa se prema zaključcima Županijske skupštine. Radovi idu dalje”
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.