2 min. čitanja

Iz PGŽ-a jasni: “U luci Mrtvaška postupa se prema zaključcima Županijske skupštine. Radovi idu dalje”

Iz PGŽ-a jasni: “U luci Mrtvaška postupa se prema zaključcima Županijske skupštine. Radovi idu dalje”
Foto: Facebook

RIJEKA – Zamjenica primorsko-goranskog župana Marina Medarić na redovitoj tjednoj konferenciji za novinare osvrnula se na aktualna zbivanja u luci Mrtvaška kazavši kako je bitno da se poštuju zaključci županijske Skupštine o nastavku rada, posebice jer je riječ o europskim sredstvima koje je nužno početi koristiti. Da bi se radovi nastavili nužno je, kaže, osigurati gradilište i ukloniti privatna vozila koja se tamo nalaze.

Osvrnula se na postavljanje ograde i zaštitarsku službu kojoj je, ističe, cilj isključivo onemogućiti ulazak na gradilište neovlaštenim osobama, dok je istovremeno djeci, starijima i osobama kojima je potrebna zdravstvena zaštita osiguran nesmetan svakodnevni prijevoz i iskrcaj u Mrtvaškoj.

Foto: Facebook

– Na mulu nisu postavljani nikakvi kavezi niti dovedeni zaštitari da sprječavaju djecu u iskrcaju i prolasku kroz gradilište. Iako je djeci omogućeno prometovanje redovnom brodskom linijom iz Ilovika do Malog Lošinja i pravovremeni dolazak u školu, u dogovoru Lučke uprave, Grada Malog Lošinja te izvođača radova odlučeno je da bude dopušten prolazak djece kroz gradilište kako bi mogli pola sata kasnije kretati u školu, ali uz pažnju i nadzor djelatnika gradilišta i zaštitara kako prolazak kroz gradilište ne bi uzrokovao pad ili ozljede. Takva mogućnost dopustila bi se sve do izrade privremenog rješenja za siguran iskrcaj djece na drugoj strani lučkog područja koje bi izveo izvođač nakon ulaska u gradilište – poručila je Medarić.

Resorna pročelnica Edita Stilin potvrdila je da četiri srednjoškolca s Ilovika redovito pohađaju nastavnu u Malom Lošinju, dok učiteljica razredne nastave nesmetano dolazi s Lošinja na Ilovik.

K.B.

PROČITAJTE JOŠ:

SLUČAJ ILOVIK Cirkus oko Mrtvaške: Gradi se nova luka, a otočani blokiraju radove – Zašto?
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.