1 min. čitanja

Iduće godine otvara se najveći akvarij na svijetu

Iduće godine otvara se najveći akvarij na svijetu
Foto: SeaWorld Abu Dhabi

Na otoku Yas u Ujedinjenim Arapskim Emiratima u sklopu vodenog parka koji se prostire na 183 tisuće četvornih metara dovršava se najveći akvarij na svijetu.

U akvariju zapremnine 25 milijuna litara živjet će 68 tisuća morskih životinja koje će posjetitelji moći promatrati kroz prozor visok 20 metara.

Foto: SeaWorld Abu Dhabi

Tema akvarija biti će “beskrajni ocean” pa će i njegov izgled biti poput prirodnog morskog staništa s brojnim grebenima. Među brojnim atrakcijama biti će i interaktivne izložbe koje će posjetitelje voditi na putovanja od Sjevernog do Južnog pola.

Foto: SeaWorld Abu Dhabi

Tu je i projekt Yas Island SeaWorld Research and Rescue Center – istraživački centar koji će se baviti se proučavanjem mora, brigom o okolišu, spašavanjem ugroženih biljnih i životinjskih vrsta, ali i edukacijom posjetitelja. U sklopu vodenog parka predviđene su i ekološke akcije s ciljem podizanja globalne svijesti na potrebu očuvanja našeg planeta.

Kako se može doznati sa službene web stranice projekta, većina radova je pri kraju i akvarij bi trebao po planu biti otvoren iduće godine.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.