2 min. čitanja

I u Saboru o nestaloj jahti: "To je scenarij dostojan Alana Forda"

I u Saboru o nestaloj jahti: "To je scenarij dostojan Alana Forda"
Foto: HRT / Oštro

Saborski zastupnici su mjesec dana odmarali, pa se vratili su se u svoje klupe. Proljetno zasjedanje otvorili su uobičajenim aktualnim prijepodnevom tijekom kojega o aktualnim temama propitkuju premijera i ministre.

Domagoj Hajduković Socijaldemokrati postavio je pitanje o blokiranoj luksuznoj jahti ruskog oligarha koja je prije tri mjeseca iz marine u Betini nestala.

- Ovo je scenarij dostojan Alana Forda i Dubravka Matakovića, za rubriku Vjerovali ili ne. Da cijela situacija bude još bizarnija, postoji povjerenstvo sa 16 ljudi, koje ste vi osnovali i koje služi samo kontroli sankcijskih mjera. Možete li nam objasniti što se to, zaboga, dogodilo, upitao je premijera.

- Dijelim nezadovoljstvo zbog nestanka jahte koja je bila zapečačena. Očekujem izvješće od nadležnih službi jer se tako nešto ne smije događati. Odgovoran za takav propust će odgovarati - rekao je Andrej Plenković.

Hajduković mu je odgovorio kako se nada da će biti uvjerljiviji pred kolegama iz EU-a i NATO-a.

- Ovo je pokazatelj koliko smo neorganizirani, koliko je vaša vlada nesposobna. Ovo je brod od 35 metara. Niti luka, niti policija, niti obalna straža, nitko o tome ništa ne zna. Molim vas da istraga bude što hitnija, temeljitija.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Gašpar za Slobodnu Europu: “Ne može se dogoditi da odbjegla jahta prođe pola Jadrana, a da se jedan takav brod ne vidi”
Hrvatske vlasti provode istragu o okolnostima nestanka 35-metarske jahte “Irina VU” iz marine u Betini na Murteru, pred tri mjeseca. Luksuzna 35-metarska jahta “Irina VU”, model Sunseeker Predator 115, isplovila je, prema navodima internetskim servisima koji satelitski prate kretanje brodo…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.