2 min. čitanja

Hvarski vrtić dobija sunčanu elektranu - Otvara se postupak javne nabave

Hvarski vrtić dobija sunčanu elektranu - Otvara se postupak javne nabave
Foto: Pixabay

HVAR - Grad Hvar poziva sve zainteresirane gospodarske subjekte da dostave svoju ponudu za otvoreni postupak javne nabave male vrijednosti za opremu i radove za instalaciju fotonaponskih elektrana. Rok za dostavu je 13. siječnja 2023. do 11 sati.

Grad Hvar partner je na projektu 'One Sun Connecting North and South' te sudjeluje u zajedničkoj javnoj nabavi sunčanih elektrana. Dokumentaciju o nabavi može se naći na poveznici, a rok za dostavu je 13. siječnja do 11 sati.

Hvar će u okviru projekta postaviti fotonaponski sustav na zgradi dječjeg vrtića ukupne snage 28,8 kW. Vrijednost dijela projekta koji se odnosi na Grad Hvar je gotovo 32.000 eura od čega je bespovratnih preko 26.000 eura.

Dokumentaciju o nabavi za otvoreni postupak javne nabave male vrijednosti za opremu i radove za instalaciju fotonaponskih elektrana po grupama u Elektroničkom oglasniku javne nabave Hrvatske, objavila je Regionalna energetska agencija Sjever kao Ovlašteni predstavnik naručitelja.

- Ovim postupkom još jednom pokazujemo iskorak u inovacijama u provedbi postupaka javnih nabava gdje agregiranjem projekata postižemo konkurentniju poziciju na tržištu. Tako kroz jedan postupak nabavljamo 36 fotonaponskih elektrana za 20 pojedinačnih Naručitelja ukupne snage veće od 1,6 MW - navodi se u obavijesti Regionalne energetske agencije Sjever.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Stanovnici cresko-lošinjskog arhipelaga krenuli u izgradnju solarne elektrane
Stanovnici cresko-lošinjskog arhipelaga odlučili su energetsku sudbinu uzeti u svoje ruke i krenuti u izgradnju solarne elektrane. Riječ je o jednom od najvećih projekata ulaganja lokalne zajednice u zelenu energiju. Projekt je vrijedan više od 650 tisuća eura, a realizirat će ga građani i gospodars…
Grad Split planira postaviti solarne panele na 14 svojih zgrada i godišnje uštedjeti 100 tisuća eura!
Grad Split danas je predstavio projekt „SuSTainable – povećanje kapaciteta za proizvodnju solarne energije na javnim objektima u vlasništvu Grada Splita“. Riječ je o projektu u sklopu kojeg će se instalirati integrirane fotonaponske elektrane na 14 javnih objekata u vlasništvu Grada kako bi…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.