1 min. čitanja

HVAR Turisti se rugaju zemlji koju posjećuju, jer mogu!

HVAR Turisti se rugaju zemlji koju posjećuju, jer mogu!
Foto: Morski HR / Čitatelj

HVAR - Na primjeru Splita i Hvara najbolje se vidi što Hrvatskoj donosi loše profiliranje turista ili nikakva kontrola i sankcioniranje onih koji se ne ponašaju u skladu sa zakonima i komunalnim redom ove zemlje.

- I dok Split lagano uvodi reda, koji se sve manje počinje sviđati, ne samo takvim turistima, već i ugostiteljima koji od njih žive, na Hvaru i dalje pišaju, seru, povraćaju po ulici, a takvi zapišani, smrdljivi i goli šeću gradom, spavaju posvuda - pričaju nam Hvarani koji usred ljeta zbog nemogućih uvjeta za normalan život (jer noću i ne spavaju), sve češće moraju bježati iz vlastitog grada.

Scena koja ilustrira takvo stanje je i ovaj zapušteni partijaner, koji spava nasred trga ispred hvarske katedrale. Tek nekoliko metara od znaka kojeg je, valjda reda-radi, postavilo komunalno redarstvo grada Hvara. Prema tumačenju ovih znakova, kojeg bi valjda i najpijaniji partijaner mogao shvatiti (šalim se...), kazne za ovo ponašanje trebale bi biti 600 eura. Turisti se, kako se čini, rugaju zemlji koju posjećuju, upravo zato jer mogu!

Zapitajmo se samo želimo li doista ovakve goste ili ipak Hrvatska vrijedi puno više i ako oni nemaju dostojanstva, imamo li mi?

Jurica Gašpar

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.