3 min. čitanja

Hrvatski timovi ove su godine briljirali na Full Moon regati!

Hrvatski timovi ove su godine briljirali na Full Moon regati!
Foto: JK Delfin

Posebno je uspješan bio ORCA tim koji je postigao rezultate o kojima se zaista treba pričati i na koje treba biti ponosan!

Full Moon regate otvorile su i Argonaut kup – istarski kup krstaša koji se od 2015. održava na nivou Istre, a u zadnje dvije godine proširena je suradnja i s klubovima na Kvarneru. U 3. izdanju međunarodne regate Full Moon sa 111 prijavljenih brodova u dvije regate i jakoj konkurenciji na regatnom polju hrvatski timovi iz cijele Hrvatske ušli su u cilj 1. i 4. na Full Moon Night Sprint i 4. i 5. na Full Moon Day Race Pula – Mali Lošinj.

Na Full Moon regatama okupio se zanimljiv profil sportaša jedriličara i rekreativaca koji su se takmičili s brzim racing jedrilicama, performance krstašima i krstašima. Međunarodni sudac Ted Weidlich iz Pule dodjeljivao je pravdu na regatama.

Foto: JK Delfin

- Imali smo puno grupa unutar Grupe Racing i Cruising, prema dužini broda (OPEN natjecanje), a posebno smo izdvojili i dvojce te brodove koji su imali važeće certifikate ORC International iORC Club u grupu ORC (Offshore Racing Congress). Time želimo motivirati natjecatelje razvijajući zdravi sportski duh svrstavajući ih u Grupe sa sebi sličnima. Tu su najviše patili u Grupi Racing Performance Cruiseri koji su svrstani sa laganim i novijim Racerima. U budućnosti s još većom brojkom natjecatelja moći ćemo razdijeliti i tu kategoriju. Slobodna sam reći da su svi koji su sudjelovali pobjednici i mi kao organizatori jer je prošlo bez ozljeda. Pucale su rande, klizači na glavnim jedrima, posade su dobro i to je najvažnije, a brodovi će se popraviti - izjavili su iz JK Delfin


Pored CODE X Croz sailing tim s Darkom Hajdinjakom iz JK Neverin Čavle koji je ukupno prvi ušao u cilj na regati Full Moon Night Race izniman plasman je postigao i tim ORCA iz Pule na B. First 40,7 s kormilarom Davor Zanini. Davor Zanini, pulski poduzetnik, jedan od osnivača JK Delfin i dugogodišnji član JK Vega iz Pule s timom ORCA je ušao 4. u cilj na noćnoj regati u Puli i 5. na navigacijskoj regati Pula – Mali Lošinj u gradu Mali Lošinj.

Foto: JK Delfin

- Prisjetimo se da su na ORC prvenstvu održanom u Šibeniku 2020. Karlo Kuret iz Splita i njegov tim bili prvi, a Davor Zanini iz Pule i ORCA sailing tim bili su drugi. ORCA Sailing tim je 7 godina vozio ORC Cup Hrvatske i bili su jedina posada iz Istre koja je nastupala na državnom prvenstvu. Ulazak u cilj kao četvrti na Full Moon Night Race smatramo odličnim plasmanom jer je bila jaka konkurencija na regatnom polju. U svojoj Grupi R3 (Open) ORCA Sailing tim je na Full Moon Night Sprint i Full Moon Days Race ostvario 1.mj. - izjavila je Sanja Vale Čupić, predsjednica JK Delfin.

- Napokon regata u Puli, velika, potvrdilo se to i ovoga puta. Evo bilo nam iznimno uzbuđenje odjedriti ovu odlično osmišljenu i organiziranu regatu. Na sreću, ostvarili smo i dobar rezultat za Pulu i Istru uz iznimno zahtjevne uvjete, pokoju pogrešku i nezgodu naravno. Iznimno dobra atmosfera je vladala, na brodu, s dugotrajnom koncentracijom, i odjedrili smo, i iskoristili svaku šansu - dodao je Arsen Brajković iz Sailing tima ORCA.

Bravo!

J.T.

PROČITAJTE JOŠ:

Treće izdanje “Regate punog mjeseca” pripalo je posadi sa slovenskim kormilarom
Regata je dugačka 42 milje, točnije od Pule do Malog Lošinja, a pobijedila je posada krstaša “Cleansport One” predvođena Slovencem Marjanom Kočilom! Na natjecanje koje je organizirao pulski “Delfin” u suradnji s lošinjskim “Jugom” prijavilo se čak 111 posada, tj. oko pet stotina jedriličara iz Hrvatske i svijeta! Jako je

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.