1 min. čitanja

Hrvatski kampovi i zimi među najtraženijima u Europi

Hrvatski kampovi i zimi među najtraženijima u Europi
Foto: HTV screenshot

Hrvatski su kampovi ove odlične turističke sezone, kao jedan od aduta, poslovali bolje nego ikad prije. Od početka godine promet im je za čak 8% veći nego rekordne 2019. Zarada će biti još i veća jer zbog stalnih ulaganja u podizanje kvalitete usluge - i cijene rastu, a hrvatski su kampovi među najtraženijima u Europi.

Redukcije vode više nema, još je toplo, a nije prevruće. Dvije tisuće kampista u nagrađivanom novigradskom kampu došlo je na svoje.

Gosti na prvome mjestu traže čistoću i opremljene sanitarije. A roštilji na parcelama, bazeni i sadržaji za djecu - kamp čine visokokvalitetnim.

- Iz godine u godinu kamp dobiva neke nove vizure, nove sadržaje. Isto tako, dolaze neki novi gosti koji su spremni platiti i potrošiti više - kaže direktorica Kampa Maravea Đulijana Marunica Krulčić.

Kampovi se smatraju najprofitabilnijim smještajem pa se svake godine u njih ulaže nekoliko desetaka milijuna eura. I to je tržište prepoznalo.

- Ove godine je praktički Istra, a po tome i Hrvatska najkonkurentnija u kamping sektoru, pogotovo na njemačkom tržištu, koje nam čini ukupno 60% dolazaka. Dakle, Venecija je bila 20 godina ispred nas, mi smo sad pretekli Veneciju. Uložili smo puno u inovativnost, puno u kadrove, puno u tehnologiju i to se vidi iz rezultata - kaže predsjednik Udruge Top Camping Jerko Sladoljev.

Otvoreni 365 dana u godini

I u medulinskom kampu Kažela sezona ne jenjava. Najluksuznije kućice i dalje su pune bez obzira na dnevnu cijenu od više stotina eura. Kamp je, kaže direktorica Jelena Markušić, otvoren 365 dana u godini, a rezervacije za zimu su već počele dolaziti.

Grijane kućice, sanitarni čvorovi i bazeni, animacijski sadržaji u zatvorenim prostorima. Sve to omogućuje cjelogodišnji rad danas već 20-ak kampova u Istri. A i cijene su zimi barem dvostruko niže, piše HRT.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.