4 min. čitanja

Hrvatski dani male brodogradnje i turizma nastavljaju kontinuitet i u svom 14.izdanju

Hrvatski dani male brodogradnje i turizma nastavljaju kontinuitet i u svom 14.izdanju
Foto: HDMB i STA

KAŠTELA – Hrvatski dani male brodogradnje i turizma odolijevaju u kontinuitetu i plove u svoje 14. izdanje u marini Kaštela. Početak manifestacije je četvrtak, 12.5. i traje do nedjelje 15.5. a ulaz za posjetitelje je kao i do sada, besplatan.

Na konferenciji za medije predstavljena je ponuda 14. po redu Hrvatskih dana mala brodogradnje i turizma.

Najzanimljivije novosti i svoje impresije suradnje na ovogodišnjem izdanju manifestacije prenijeli su Predsjednik organizacijskog odbora manifestacije Branimir Matijaca, te predstavnici glavnih partnera, u ime domaćina direktorica Marine Kaštela, Ivona Smoljić, gradonačelnik Grada Kaštela, Denis Ivanović i direktorica korporativnih komunikacija OTP banke, Silvija Bareša.

Predsjednik organizacijskog odbora Hrvatski dani male brodogradnje i turizma, Branimir Matijaca prisutnima je ovim riječima predstavio ovogodišnju ponudu:

– Trud, želja i zalaganje svih sudionika ove manifestacije doprinijela je još jednim Hrvatskim danima male brodogradnje i turizma u marini Kaštela. Na ovoj manifestaciji naglasak je u potpunosti stavljen na plovila domaćih i nešto stranih proizvođača dužine od 5 do 12 metara cijenom prilagođenih potrebama i mogućnostima domaćih kupaca, uz sajamske predsezonske cijene i mogućnost brze isporuke. Ponudit ćemo neke premijere i novitete kao što su novi 10 metarski gumenjak Bura 10 „Bura brodova“ i domaći luksuzni gumeni brodovi SuperRIB – proizvođača tvrtke Pribudić Borčić. Zainteresirane će razveseliti ovogodišnja iznimno bogata ponuda vanbrodskih motora: SUZUKI, HONDA, TOHATSU, YAMAHA, MERCURY, SELVA, MARINER, kao i brodskih motora: VM, Lombardini i Craftsman, uz prigodne popuste i brzu isporuku.

Premijerno će svoje proizvode izložiti i hrvatska marka ronilačke opreme ZERO –X, tvrtke Metacraft j.d.o.o. iz Zagreba, u ponudi koje su i nove linije karbonskih peraja i podvodnih puški  napravljenih u kombinaciji karbona i plemenitog drva.  Adventure i outdoor turističke proizvode ove godine predvodi tvrtka Istra Quad – koja predstavlja svoja iznimna nova i rabljena  ATM vozila. Bogata je i ponuda proizvoda namijenjenih outdoor turizmu koja uključuje : kajake, supove i step supove renomiranih proizvođača, e foil daske, scubajetove,  vodene parkove i igračke za vuču, mini katamarane, pedaline i brojne druge proizvode i atrakcije. Proširena je i ponuda namijenjena luksuznom turizmu koja uključuje: bazene,  bazensku i SPA opremu, pergole te staklene verande i namještaj.  Uz tradicionalno izlaganje vozila renomiranih svjetskih proizvođača, iznimna je i ponuda električnih vozila. Uz club car i golf vozila,  tu su motocikli, bicikli, romobili, trokolice i druga električna vozila. Ista su namijenjena za osobne potrebe kao i atraktivnu turističku rentu, a sve uz sajamske popuste kao i subvencioniranje od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost- kazao je Matijaca.

Na kraju se zahvalio svim izlagačima koji su i ove godine prepoznali manifestaciju Hrvatski dani male brodogradnje i turizma kao mjesto svoje promocije i prezentacije svojih proizvoda, ali i partnerima, marini Kaštela, gradu i turističkoj zajednici Kaštela, OTP banci, Splitsko-dalmatinskoj županiji, te TZ Splitsko-dalmatinske županije na višegodišnjoj podršci u organizaciji ove manifestacije.

Gradonačelnik Kaštela, Denis Ivanović, istakao je kako ova manifestacija daje pečat Kaštelima kako u nautičkom  tako i u turističkom kontekstu, te nastavio:

– Stalan rast broja  turista i povećana pažnja javnosti za razna atraktivna događanja u Kaštelima veseli sve moje sugrađane i daje im poticaj da razvijaju svoje poslove, kako bi osobno doprinosili ovom trendu, na vlastitu dobrobit, te dobrobit cijelih Kaštela.

Prisutnima se na kraju s riječima podrške uspješnoj organizaciji manifestacije obratila direktorica Marine Kaštela, Ivona Smoljić, a poruku koju prenosimo u cijelosti poslao je  vlasnik Marine Kaštela kapetan Josip Berket :

– Počeli smo mentalno i profesionalno povezivati Dane male brodogradnje s proljetnim ekvinocijem, Uskrsnim blagdanima i početkom nautičke sezone.  Drago mi je da će Marina Kaštela još jednom biti domaćin vridnim organizatorima i još vridnijim ljudima od mora i brodova, koji cilu godinu žive od svog posla izravno povezanim sa morem, ovim našim Jadranskim. Volio bih da i osnovne škole dođu organizirano na razgledavanje. Dani male brodogradnje su nautičko, ali još više kulturološko događanje za svih nas.

Foto: HDMB i STA

PROGRAM DOGAĐANJA

12.05.2022. – ČETVRTAK – Prvi dan izložbe

13:00 sati INTONIRANJE HIMNE REPUBLIKE HRVATSKE

13:05 sati CEREMONIJA SVEČANOG OTVARANJA NA VIP Spinnaker terasi

kratka obraćanja – službeno otvaranje manifestacije – obilazak izložbenog prostora

Cjelodnevna isplovljavanja izloženih plovila

19:00 sati –zatvaranje 1. dana izložbe

13.05.2022. – PETAK – Drugi dan izložbe

10:00 Otvaranje

Cjelodnevna isplovljavanja izloženih plovila

Revijalna natjecanja i prezentacije brodograditelja, morski prostor Marine Kaštela

12:00 sati Prezentacije prijavljenih Eu projekata

13:00 sati Predstavljanje udruge MIRNO MORE  – međunarodni socijalno pedagoški projekt jedrenja za djecu iz socijalno ugroženih skupina ( izlagački prostor Turističke zajednice Kaštela )

14.00 sati  Prezentacije poslovnih programa institucionalnih partnera izložbe

19:00 sati –zatvaranje 2. dana izložbe

19.00 sati  Večer izlagača ( zatvoreno druženje izlagača uz prigodni glazbeni program )

14.05.2022. – SUBOTA – Treći dan izložbe

10:00 Otvaranje

10:30 sati Promocija Hrvatskog Crvenog križa uz pokazni vježbu spašavanja utopljenika sa specijalističkim plovilom „Rescue Runner“ Hrvatskog Crvenog križa, te predstavljanje priručnika „Zaštiti sebe, druge  i Jadran“

12:00 sati  Skupština Udruženja male brodogradnje, te stručno predavanje i prezentacija Interreg ADRION ECO-NautiNET PLUS projekta

14:00 do 17:00 Promotivni zabavno animacijski programi

Cjelodnevna isplovljavanja izloženih plovila

19:00 sati –zatvaranje 3. dana izložbe

15.05.2022. – NEDJELJA – Četvrti dan izložbe

10:00 Otvaranje

12.00 prezentacija projekta Udruge maslinara Kaštela  Mastrinka  “Jedimo lokalno, jedimo zdravo“, sa pratećom degustacijom u sklopu projekta “Aktivna i kvalitetna starost”

Cjelodnevna isplovljavanja izloženih plovila

12:00 do 17:00 Promotivni zabavno animacijski programi za djecu i mlade

17.00 sati – Zatvaranje Hrvatskih dana male brodogradnje i turizma

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.