2 min. čitanja

Hrvatska Nijemcima nije među prvih pet zemalja prilikom izbora za ljetovanje

Hrvatska Nijemcima nije među prvih pet zemalja prilikom izbora za ljetovanje
Foto: Unsplash

SVIJET - Pet najboljih odredišta za ljeto 2023. za njemačke putnike su Turska, Španjolska, Grčka, Egipat i Portugal. Vratila su se i daleka putovanja te jaki konkurenti poput Tajlanda ili Maldiva.

Hrvatska možda jest među traženijim europskim destinacijama na sajmu ITB u Berlinu koji se upravo održava, no nije među prvih pet odredišta Nijemaca za ljetovanje u 2023. godini.

Također, rezervacije uskršnjih i ljetnih putovanja pokazuju da su se vratila daleka putovanja i jaki konkurenti poput Tajlanda ili Maldiva, pokazala je analiza koju je za Njemačku turističku udrugu (DRV) napravila kuća Travel Data+Analytics (TDA).

Kako je na uvodnoj presici na ITB-u iznio predsjednik DRV-a Norbert Fiebig, pet najboljih odredišta za ljeto 2023. za njemačke putnike su Turska, Španjolska, Grčka, Egipat i Portugal, a trendovi upućuju na optimistične izglede za putovanja u 2023.

TDA podaci također pokazuju da se snažno vraćaju putovanja u daleke destinacjie kao što su SAD, Maldivi i Mauricijus, s povećanjem prihoda od 80 posto u usporedbi s ljetom 2022.

Realizacija prometa ovisit će dakako i o tome hoće li povećanu potražnju moći pratiti i zračni prijevoznici, što se lani pokazalo kao važna prepreka porastu prihoda, prenosi Poslovni dnevnik.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Struka: Očekujemo jako dobru turističku sezonu
Turistička sezona je pred vratima. Hoće li nadmašiti 2019.godinu? Kako riješiti problem nedostatka sezonskih radnika kojih prema procjenama nedostaje oko 30 tisuća? Kakve nas cijene očekuju? Kako se za sezonu pripremaju konkurenti Španjolska, Portugal, Grčka? Kakva će biti sudbina HUP- ova prijedlog…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.