1 min. čitanja

Grci na mukama sa srpskim turistima, kradu im kamenje s plaže, kuhaju ajvar u apartmanima

Prekrasno oblikovano kamenje s plaže Lalaria na otoku Skiathosu sve češće odnose turisti kao suvenir, a najčešće to rade Srbi, piše portal Noizz.rs. Veliki problem Grcima čine i takozvani “paradajz turisti”, koji su dobili taj naziv jer koriste jeftine turističke aranžmane na početku i kraju sezone, pa usput po apartmanima kuhaju, ni manje ni više, nego ajvar i onda pune tegle zimnice nose natrag u Srbiju.

Za odnošenje oblutaka s plaže, Grci su odlučili rigorozno kažnjavati, pa bi susjede takav suvenir mogao stajati od 400 do 1000 eura!

Geolozi smatraju da bi plažu moglo ugroziti daljnje kontinuirano odnošenje kamenčića, pa su duž cijele plaže postavljena upozorenja o visokim kaznama za krađu kamenčića, na što upozoravaju i internetske stranice za putovanja.

Ali nije tu kraj grčkoj tragikomediji sa Srbima. Grci su Srbe prozvali “paradajz turistima” zbog neobičnog razloga. Kako piše Blic, prolazeći kroz Makedoniju na putu do omiljenog ljetovališta, Srbi rado svrate i pokupuju pune vreće paradajza, voća, paprika…

A priča se zakotrljala onog trenutka kad su se pojedine agencije požalile da im vozači autobusa moraju mijenjati gume zbog težine u povratku kućama. Razlog je što pojedini turisti nose po četiri kofera prepuna hrane, jer u apartmanu kuhaju pekmez od kajsija, a u kolovozu ajvar.

U čitav sistem su uključeni su i makedonski prodavači zimnice, koji čekaju s vrećama paprika. Sljedeći gosti u takvim apartmanima ne mogu provjetriti sobe i s pravom se žale agencijama. Tako se i ove, kao i svake godine, ponovo piše o “paradajz turistima” iz Srbije na koje se žale domaćini u Grčkoj koji nakon boravka turista, u apartmanu zateknu potpuni kaos.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.