2 min. čitanja

Gradska uprava Supetra otvara vrata za građane

Gradska uprava Supetra otvara vrata za građane
Foto: Wikimedia

SUPETAR - U studenom ove godine Gradska uprava Grada Supetra otvara svoja vrata za sve građane, organizirajući manifestaciju ,,Dani otvorenih vrata Gradske uprave''.

Događanja će se odvijati od ponedjeljka 27. studenoga 2023. do srijede 29. studenoga 2023.

Cilj manifestacije je približiti rad uprave građanima, uvesti ih u procese rada i odlučivanja unutar Gradske uprave, te biti na raspolaganju za sva pitanja i informacije.

Želja je prezentirati gradske projekte i odluke, te potaknuti građane da postanu dio donošenja odluka kroz javne rasprave, javna savjetovanja i sl.

Također, želimo pokazati kako se iza svih radnji i poslova nalaze obični ljudi, gradski službenici, koji ulažu svoja znanja i napore za postizanje zajedničkih ciljeva.

U sklopu ove manifestacije, u vijećnici Grada Supetra i kongresnoj sali novog Vatrogasnog doma održat će se i aktivnosti kojima je posebna pažnja stavljena na djecu, jer djeca su najbitniji dio svakog društva.

U ponedjeljak, 27.11 Gradsku upravu će posjetiti učenici osmih razreda Osnovne škole Supetar, koji će imati priliku obići urede, te se uz prigodno druženje informirati o radu uprave.

U utorak, 28.11 u vijećnicu stižu učenici četvrtih razreda Srednje škole Brač, koji će sudjelovati na prezentaciji participativnog budžetiranja.

Projektu participativnog budžetiranja proračuna Grad Supetar se priključuje od 2023. godine, te je po održanim javnim tribinama u proračunu za 2024. uključeno čak 13 projekata koje su predložili građani u vidu malih komunalnih akcija.

Cilj ove edukacije je upoznati mlade ljude i na primjerima im pokazati kako njihovo uključivanje u zajednicu može donijeti kvalitetne promjene, te da zajedno mogu stvarati bolji, ljepši i sigurniji grad.

 Srijeda, 29.11. rezervirana je za prezentaciju projekta Trolokve, vrtova zelene budućnosti Grada Supetra. Prva faza projekta u suradnji sa Hrvatskim šumama, a u vrijednosti većoj od 100.000,00 EUR privela se kraju.

Poučna staza koja je u nastajanju na najljepši će način prezentirati tradiciju otočnog života i očuvanja prirode ovog kraja. Projekt pripremamo za  nova EU sredstva  u okviru Integriranog teritorijalnog programa za otoke kao jedinstveni ekološki projekt u Splitsko- dalmatinskoj županiji.

 Nakon prezentacije,  Gradonačelnica Grada Supetra osvrnuti će se na rad gradskih ustanova i službi, te im se zahvaliti na svemu što daju za svoj grad.

Ovim činom zatvoriti ćemo ovogodišnju manifestaciju ''Dani otvorenih vrata Gradske uprave'', koja će se održati i narednih godina.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.