2 min. čitanja

Gradonačelnik Pule bio u Barceloni dok je gorio grad, pa se obračunao s kritičarima: “Junaci društvenih mreža i teroristi”

Gradonačelnik Pule bio u Barceloni dok je gorio grad, pa se obračunao s kritičarima: “Junaci društvenih mreža i teroristi”
Foto: Vatrogasci 193 / Filip Zoričić / Facebook

PULA – Gradonačelnik Pule Filip Zoričić u nedjelju je na svojem Facebook profilu objavio podulji status o velikom požaru koji je poharao njegov grad, a u kojem se obračunava s kritičarima koji su mu spočitnuli činjenicu što je za vrijeme požara bio u Barceloni na odmoru s obitelji. Ipak, čim je čuo što se događa, odmah je krenulo natrag za Hrvatsku.

U nastavku u cijelosti prenosimo njegov komentar:

– Bio je ovo težak dan za naš grad. Ljudi su pretrpjeli neviđen strah, neki ostali bez svojih okućnica i automobila. Slike su užasne.

Ti ljudi, naši sugrađani, važniji su od mene i ponekih izgubljenih na društvenim mrežama.

I dok su naši junaci vatrogasci branili grad, građani se borili vodom za svaki milimetar svoje i naše zemlje, ovi drugi “junaci” društvenih mreža i foteljaši u suradnji s teroristima, obrnuli su odmah na svoje, niti malo ne mareći za ljude danas.

Moram objasniti. Ja sam napokon, prije tri dana, s mojom obitelji, suprugom i dvoje djece, otišao na mali odmor i jedan obiteljski posjet u Barcelonu. Išli smo našim obiteljskim autom na aerodrom i o svom trošku u apartman i na avion. Naravno, što je jeftinije i skromnije moguće.

I tako sam odlučio ostaviti mobitel sa strane da im se posvetim cijeli dan, ali su nas prijatelji zvali da je u Puli požar.

Iako su moji zamjenici i pročelnici odmah išli na požarište, a ja po telefon i zvao sve koje sam mogao, istovremeno sam odlučio ići nazad za Pulu, jer mi savjest nije dopuštala drugačije.

Koordinirali smo sendviče, vodu i sve što je bilo potrebno na terenu za vatrogasce.

Naravno, Pula nije blizu pa sam išao na aerodrom, uzeo kartu za prvi mogući i što bliži let Puli (obiteljskom karticom), pozdravio se s obitelji i krenuo za Pulu.

Ostavio sam obitelj, jer me grad trebao i ja grad i to je normalno.

I dok sam ostavljao obitelj koja više od godine dana trpi ludosti kojima se ja bavim i, u najmanju ruku, jadnicima, skrivena imena, koji vrijeđaju i napadaju bez granica pa me i novinari pitaju kako komentiram te upite (??!!), postavio sam si i ja malo pitanja, ali ključnih.

Da sam gasio požar bio bih populist, to je sada jasno. Gori od Vučića i Bandića, ali, eto.

Oni, moji najdraži, koji su zaslužili da makar 6 dana godišnje budemo skupa 24 sata, važniji su mi od bilo koga. Bez njih ne bi bilo niti mene, ovakav kakav jesam, a s njima samo bolji nego prije.

Zato su moja pitanja tako važna.

Hoću li na njih imati odgovor? Ne znam.

Nemam se ja što žaliti. Tu sam gdje jesam. Ovo su situacije koje jednostavno moramo riješiti i pomoći svakom čovjeku.

Pozivam sve koji misle da mogu da mi se pridružite u poslu.

Ohrabrite se, moja su vam vrata otvorena…

Ja izgubljene trenutke ne mogu vratiti niti je to sada važno, kao što niti ljudi, nažalost, ne mogu zapaljena dvorišta svojih kuća – poručio je gradonačelnik Pule, Filip Zoričić.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

JEZIVI PRIZORI IZ PULE Požar se širi brzinom munje, stigli kanaderi iz Zadra!
FOTO Pogledajte što je ostalo nakon požara kod Pule
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.