2 min. čitanja

Gradonačelnik Paga: “Zašto se objavljuju fotografije grada Paga koji nije party destinacija, uz informacije o koronavirusu?”

Gradonačelnik Paga: “Zašto se objavljuju fotografije grada Paga koji nije party destinacija, uz informacije o koronavirusu?”
Foto: Boris Kačan

PAG – Posljednjih dana u domaćim i stranim medijima objavljeni su mnogobrojni članci i tv prilozi o koronavirusu na otoku Pagu pri čemu su objavljivane prepoznatljive fotografije grada Paga, čime je nanesena velika šteta turizmu i svima koji se bave i žive od turizma.

Foto: Jure Orlić

Zašto se objavljuju upravo fotografije grada Paga koji nije poznat kao party destinacija i nema klubova i razuzdanih zabava već razvija miran, obiteljski turizam, nije jasno tim više što na području grada Paga nema evidentiranih niti oboljelih osoba od koronavirusa što se može provjeriti u službenim izvješćima, pita se u otvorenom pismu medijima paški gradonačelnik, Ante Fabijanić.

– U proteklih nekoliko dana od kada su krenule informacije kako su se maturanti iz Njemačke i Italije zarazili na otoku Pagu zaprimili smo jako puno poziva od strane zabrinutih građana i turista koji su rezervirali svoj boravak u gradu Pagu. Neistine i laži koje su potkrijepljene fotografijama i ilustracijama grada Paga nanose veliku štetu našem turizmu. Mi smo napravili sve da zaštitimo, kako naše stanovnike tako i goste, da ovo ljeto provedu u miru i sigurnosti. To potvrđuju i podaci Turističke zajednice Grada Paga koji pokazuju da su tražena manja, mirnija mjesta za ovogodišnji odmor. Trenutno na području grada Paga u privatnom smještaju, kampovima i hotelima boravi puno domaćih i inozemnih gostiju te smo na 73% turističkog prometa u odnosu na prošlu godinu s čime smo iznimno zadovoljni.

Još jednom ponavljam da je svima dobro poznato da se partyi i noćne zabave ne održavaju na administrativnom području grada Paga već na području susjednih jedinica lokalne samouprave Kolana i Novalje te ovim putem molim novinare da shvate da neprovjerenim izvještavanjem čine veliku štetu našim stanovnicima na području Grada Paga koji žive od turizma. Po pitanju informacija o partyima i noćnim klubovima zasigurno ih mogu dobiti od predstavnika Kolana i  Novalje.

Također, pozivamo sve da slobodno dođu u grad Pag gdje se turisti osjećaju sigurno i mirno provode svoje odmore – zaključio je Ante Fabijanić, gradonačelnik Grada Paga.

Podsjetimo, Morski HR ni ovaj put, kao ni mnogo puta do sad, niti jednom jedinom objavom nije želio sudjelovati u prenošenju senzacionalističkih i neprovjerenih informacija.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.