2 min. čitanja

Gradonačelnik Crikvenice proziva PGŽ zbog stanja Gradske plaže: Građani trpe najveću štetu, gosti nam više neće doći

Gradonačelnik Crikvenice proziva PGŽ zbog stanja Gradske plaže: Građani trpe najveću štetu, gosti nam više neće doći
Foto: Grad Crikvenica

CRIKVENICA – Plaža slučaj – tako crikvenički gradonačelnik naziva glavnu gradsku plažu koja posljednjih 5 godina nema koncesionara i koja iz godine u godinu sve više propada. Prstom upire u Primorsko-goransku županiju koja plažu ne želi dati u koncesiju.

Nemar službi Primorsko-goranske županije doveo je do potpune zapuštenosti bisera crikveničke rivijere – Gradske plaže koju županija namjerno zanemaruje, izjavio je crikvenički gradonačelnik Damir Rukavina. Podsjeća da je 9. lipnja održana Županijska skupština na kojoj je župan Zlatko Komadina istaknuo da neće potpisati ugovor o koncesiji za Gradsku plažu u Crikvenici, o čemu je županija obavijestila Grad Crikvenicu tek 17. lipnja.

– Ovime je jasno da će i drugi po redu natječaj za koncesiju za Gradsku plažu biti poništen. Ovakav ishod događaja nije se mogao ni naslutiti s obzirom na to da su županijske službe zagovarale i garantirale da će se do sezone sklopiti ugovor o koncesiji, a kao krajnji termin sklapanja ugovora istican je početak svibnja. Nekoliko puta smo apelirali i upozoravali županiju da je početak svibnja prekasan datum da bi se plaža adekvatno pripremila za sezonu i predlagali županiji da se za ovu godinu dodjele koncesijska odobrenja ukoliko nemaju namjeru sklopiti ugovor o koncesiji. Nažalost, županija ponovno nije imala sluha za Crikvenicu i crikveničku plažu i dovela nas je u situaciju da je sezona već naveliko krenula, a Gradska plaža koja je najatraktivniji biser crikveničke rivijere, svoje prve goste dočekala je potpuno nespremno – naveo je u javnoj reakciji Rukavina.

Pojasnio je i zašto grad, kad već neće županija, nije ulagao u plažu.

– Grad Crikvenica nije mogao ulagati u plažu dok je postojala garancija županije da će ugovor o koncesiji biti sklopljen. Bilo bi nezakonito i neodgovorno ulagati javni novac u plažu na koju je trebao doći privatnik i gospodarski je iskorištavati narednih 20 godina na koliko je ugovor trebao biti sklopljen. Istoga dana kada je župan Zlatko Komadina na Županijskoj skupštini rekao da ugovor neće sklopiti, krenuli smo s uređenjem i čišćenjem plaže, njenih zelenih površina, čišćenjem i otvaranjem javnih wc-a, postavljanjem tuševa i svlačionica – istaknuo je Rukavina ispričavajući se pritom mještanima i gostima što je grad bio u lipnju dovući bagere na plažu kako bi se uredilo sunčalište.

Tvrdi i da zbog “otezanja samog postupka koncesioniranja i nepotrebnog zavlačenja” crikvenički turizam trpi ogromnu štetu što, kaže, može posvjedočiti svaki građanin čiji gosti su nezadovoljni stanjem plaže.

– Gotovo svaki građanin Crikvenice direktno ili indirektno trpi štetu zbog ovakvog stanja. Bilo da je riječ o privatnim iznajmljivačima, turističkim djelatnicima, hotelijerima, ugostiteljima, ali i svim ostalim gospodarstvenicima. Svi se mi, nažalost, ˝crvenimo˝ pred turistima koji u nevjerici promatraju stanje na plaži. Danas smo na pragu srpnja, a Gradska plaža još uvijek nema otvoren niti jedan ugostiteljski sadržaj, nema ležaljki, ne radi akvagan, nema sportsko- rekreacijskih sadržaja. Šteta koju ćemo zbog toga pretrpjeti je golema i nepopravljiva jer teško možemo očekivati da će se gosti koji su ove godine posjetili Gradsku plažu u Crikvenici više ikada htjeti vratiti, a pogotovo oni koji godinama dolaze u naš grad i koji znaju kako je plaža izgledala prije nego je postala predmet igre i zanemarivanja od strane Primorsko – goranske županije – zaključio je gradonačelnik Crikvenice.

K.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Hrvatske plaže su pod pritiskom turizma
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.