2 min. čitanja

Gradonačelnica Komiže: Nije potpisana koalicija SDP-HDZ, već je HDZ-ov vijećnik glasao za prijedlog SDP-HNS-a

Gradonačelnica Komiže: Nije potpisana koalicija SDP-HDZ, već je HDZ-ov vijećnik glasao za prijedlog SDP-HNS-a
Foto: Facebook

KOMIŽA – Nakon što nam se jutros obratila SDP-ova nova/stara gradonačelnica Komiže Tonka Ivčević, kako bi demantirala napise medija o koaliciji HDZ-a i SDP-a, na Facebooku je to i elaborirala. Kaže, koalicije nema, ali HDZ-ov vijećnik podržao je SDP/HNS-ovog kandidata za predsjednika Gradskog vijeća.

Pojašnjenje komiške gradonačelnice prenosimo u cijelosti:

“Dragi sugrađani,

zatečena današnjom objavom u velikom broju medija, dužna sam vam se obratiti s istinom.

U Komiži nije potpisana koalicija SDP – HDZ, već je vijećnik HDZ-a glasovao za prijedlog koalicije SDP-HNS u izboru predsjednika Gradskog vijeća, na koju dužnost je izabran gosp. Edo Bogdanović (HNS). Kako je sam obrazložio, to je učinio po vlastitoj savjesti, dobronamjerno i bez ikakvih obveza, poštujući rezultate izbora za gradonačelnika Grada Komiže, te u želji da se nastavi kontinuitet u provedbi gradskih projekata, što cijenimo i poštujemo. Također je izglasan i prijedlog za potpredsjednika Gradskog vijeća, na koju dužnost je izabran gosp. Ivica Vitaljić s kandidacijske liste grupe birača.

Radi pune istine, dužna sam vam reći da je u razgovorima s kandidacijskom listom grupe birača bila predložena koalicija s njima i dogovorena podrška gosp. Ivici Vitaljiću za dužnost predsjednika Gradskog vijeća Grada Komiže, ali su oni odbili taj prijedlog.

Na konstituirajućoj sjednici pozvala sam sve vijećnike da podrže rad i projekte naše koalicije, ali i rekla da su im moja vrata za sve njihove prijedloge i projekte otvorena. Zajedno s vijećnicima jučer sam položila prisegu i preuzela veliku odgovornost za razvoj grada Komiže u iduće četiri godine.

Vjerujem u produktivan mandat koji će obilježiti zajedništvo svih vijećnika u rješavanju važnih pitanja, a sve za dobrobit naših građana.

U malom gradu nema mjesta za ideološke podjele i prepucavanja, mnogi projekti su pokrenuti, mnogo je posla pred nama i ukoliko se budemo bavili i gubili vrijeme na ovakva podmetanja sigurno nećemo biti uspješni. Nadam se da su svi vijećnici svjesni odgovornosti koju su jučer preuzeli i na koju su svečano prisegnuli

Na kraju još jednom svima čestitam na izboru i želim puno uspjeha u radu, a medijima preporučujem da prije nego nešto objave provjere informacije”, poručila je Tonka Ivčević.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Nezavisna lista ujedinila SDP i HDZ – Gradonačelnica Komiže: “Koaliciju nismo potpisali”
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.