2 min. čitanja

GRAĐANI SU ZABRINUTI Radovi u centru Rovinja - iz Grada su nam otkrili rok u kojem će sve završiti!

GRAĐANI SU ZABRINUTI Radovi u centru Rovinja - iz Grada su nam otkrili rok u kojem će sve završiti!
Foto: Čitatelj

Temperature su sve više, turista je također sve više, pa radovi po centrima gradova uz obalu izazivaju negodovanje građana. Takav je slučaj i u Rovinju.

Provjerili smo što se događa u Gradu Rovinju i pitali ih kako je moguće da se radovi izvode sad, a ne prije ili poslije sezone. Evo što su nam odgovorili.

- Radovi su počeli prošle godine u 10. mjesecu, odmah po završetku sezone. Dakle nismo započeli radove u "srcu sezone" već se jednostavno radi o projektu koji ima svoje trajanje zbog opsega posla koji se morao odraditi. U projekt su bili uključeni i drugi akteri, tj. izvođači radova na infrastrukturi koja je morala biti dovršena prva kako bi se krenulo u popločavanje.

I njihov smo tempo morali pratiti. Možemo reći kako je završetak radova planiran za 15-ak dana, kada će cijeli prostor biti ponovno potpuno prohodan, iako centar Rovinja ni sada nije zatvoren, tj. riva je otvorena i zapravo se svugdje može doći - rekla nam je gradska PR savjetnica Kristina Golojka.

Upitali smo je i žale li se turisti na još uvijek prisutne radove po centru grada, tj. smetaju li im prašina, buka i bageri.

- Do sada nismo imali pritužbe od strane turista, oni to razumiju jer se i kod njih rade slični javni projekti, osim toga, riva je otvorena, grad je prohodan, a turisti čak često zastanu i promatraju radove jer im je sve to skupa zanimljivo - dodala je gradska PR savjetnica

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.