3 min. čitanja

Godine prolaze, košarka u Pakoštanima ne posustaje

Godine prolaze, košarka u Pakoštanima ne posustaje
Foto: KK Pakoštane

PAKOŠTANE - U desetak godina postojanja male košarkašice i košarkaši Pakoštana sudjelovali su na brojnim natjecanjima. Klub je u dosadašnjem radu postavio snažne temelje znanja i ljubavi prema košarci koji ih i danas čvrsto drže na košarkaškoj karti Hrvatske.

- Želimo rasti. Krenuli smo 2012. godine kada je prvi put u povijesti mjesta osnovan košarkaški klub. Danas s ponosom ističemo kako imamo pedesetak članova polaznika Škole košarke u dobi od 5 do 17 godina - priopćio je Dinko Mandić, trener i dopredsjednik kluba.

On je uz predsjednika Tomislava Maksana inicijator pokretanja projekta radnog naziva 'košarkaški klub u Pakoštanima'. Djeca okupljena oko košarkaške lopte misao je vodilja čelnih ljudi kluba.

Foto: KK Pakoštane

- Osnovni ciljevi kluba su rad s djecom i mladima, razvijanje sportskih navika, usmjeravanje na zdravi načina života. Smisao projekta je omogućiti djeci da kvalitetno koriste slobodno vrijeme, da dobiju alternativu za ulična druženja i kafiće. Djeca koja su prošla kroz naš klub zadnje desetljeće dokaz su da se kroz igru s košarkaškom loptom uči živjeti. Stječu se društvene kvalitete i nova prijateljstva, razvija ekipni duh, generalno poboljšava se kvaliteta njihovih života, podjednako s pogođenom i promašenom tricom - govori Mandić koji posebno apostrofira jednu stvar, a to je uspjeh u školi.

- Djeca koja treniraju u našem klubu znaju da je ponašanje na prvom mjestu, učenje na drugom, a tek onda dolazi košarka koja je na trećem mjestu. Redovitim nadzorom njihovih ocjena i ponašanja u školi od strane trenera određuje se tko može trenirati, ići na putovanja i igrati utakmice - naglašava trener Mandić i poziva mlade Pakoštance da im se priključe.

Treninzi se održavaju u dvorani OŠ Pakoštane. Djeca treniraju tri puta tjedno i to utorkom i četvrtkom od 17 do 21 te subotom od 10 do 13 sati. Polaznici su podijeljeni u tri grupe, najmlađu u kojoj su djeca do 9 godina, srednju u koju spadaju košarkašice i košarkaši od 9 do 13 godina te stariju u kojoj su svi stariji od 13 godina. Nedjelja je rezervirana za odigravanje utakmica.

Foto: KK Pakoštane

U desetak godina postojanja male košarkašice i košarkaški Pakoštana sudjelovali su na raznim natjecanjima u Zagrebu. Otočcu, Belišću, Škabrnji, Bibinjama, Zadru, rodnim Pakoštanima, ali i u dalekoj Bitoli u Sjevernoj Makedoniji.

- Svugdje nam je lijepo i stječemo prijateljstva, ali razina koju su i djeca i roditelji na tim druženjima dosegnuli s KK Cedevita Junior je priča koja daje smisao svemu onome čim se bavimo - zaključuje dopredsjednik i trener KK Pakoštane Dinko Mandić te se posebno zahvaljuje Općini Pakoštane koja je prepoznala rad klupskih djelatnika i značaj kluba za društveni život općine.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

FOTO Dovršeno uređenje obalnog pojasa Pakoštane - uvala Dugovača
Završen je projekt uređenja obalnog pojasa u luci otvorenoj za javni promet lokalnog značaja Pakoštane - uvala Dugovača. Riječ je o investiciji vrijednoj preko 20 milijuna kuna, sufinanciranoj od strane Županijske lučke uprave Zadar, Zadarske županije, Ministarstva mora, prometa i infrastruk…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.