2 min. čitanja

Glavina: "Za 325 turističkih projekata 3,4 milijuna eura u 2024. godini"

Glavina: "Za 325 turističkih projekata 3,4 milijuna eura u 2024. godini"
Marina Pirovac – Foto: Facebook / Ilustracija

Ministar turizma i sporta Tonči Glavina donio je Odluku o odabiru projekata i dodjeli bespovratnih potpora temeljem Programa „Konkurentnost turističkog gospodarstva“ za 2024. godinu, kojom se dodjeljuju potpore za 325 projekata u ukupnom iznosu od 3,4 milijuna eura.

- Ovim programom nastavljamo kontinuitet podupiranja konkurentnosti turističkog gospodarstva te svake godine program proširujemo na nove sudionike. Tako su ove godine uključena i charter plovila, a kategoriju restorana proširili smo i na bistro te slastičarnice. Želimo podupirati sve sudionike u sektoru, ovisno o aktualnim potrebama, te vjerujem kako će ovih 325 projekata dodatno podići kvalitetu ponude našeg turizma - rekao je Glavina.

Svi projekti trebaju doprinijeti podizanju konkurentnosti turističkog gospodarstva, a program u središte pozornosti stavlja zelenu i digitalnu tranziciju poduzetnika u sektoru turizma kroz razvoj održivih turističkih proizvoda, poboljšanje procesa u ugostiteljskom poslovanju prihvatljivih za okoliš, kružno gospodarstvo, povećanje energetske učinkovitosti, pristupačnost i inovativnost u poslovnim procesima. Korisnici bespovratnih potpora su subjekti malog gospodarstva, registrirani za ugostiteljske i/ili turističke djelatnosti i OPG-i (obiteljska poljoprivredna gospodarstva).

Kroz mjeru A podupiru se ulaganja u energetski učinkovitu materijalnu imovinu i zelenu tranziciju, te digitalizaciju i unaprjeđenje radnih procesa postojećih HOTELA (Hotel, Hotel baština (heritage), Difuzni hotel, Aparthotel, Turističko naselje, Turistički apartmani, Pansion, Lječilišne vrste hotela, Integralni hotel), a potporu će dobiti 133 prijavitelja u ukupnom iznosu od 1.744.500 eura.

Kroz mjeru B podupiru se ulaganja u energetski učinkovitu materijalnu imovinu i zelenu tranziciju, te digitalizaciju i unapređenje radnih procesa postojećih KAMPOVA (Kamp ili Kamp odmorišta) ili u nove Kampove ili Kamp odmorišta na području NUTS 2 regije: Panonske ili Sjeverne Hrvatske. Potporu kroz Mjeru B će dobiti 13 prijavitelja u ukupnom iznosu od 173.000 eura.

Kroz mjeru C podupiru se postojeći ugostiteljski objekti s cjelogodišnjim poslovanjem koji imaju neko od važećih rješenja iz skupine Restorani - Restoran, Gostionica, Bistro ili Slastičarnica za ulaganja u energetski učinkovitu materijalnu imovinu i zelenu tranziciju, te digitalizaciju i unapređenje radnih procesa u pružanju ugostiteljskih usluga, a potporu će dobiti 148 prijavitelja u ukupnom iznosu od 1.198.500 eura.

Kroz mjeru D podupiru se ulaganja OPG-a - obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva i PG-a - poljoprivrednika u nova vinotočja ili kušaonice, te digitalizaciju i e-punionice na postojećem OPG-u ili PG-u koje ima rješenje za ugostiteljske usluge. Potporu kroz Mjeru D će dobiti 23 prijavitelja u ukupnom iznosu od 192.700 eura.

Kroz mjeru E podupiru se ulaganja u zelenu i digitalnu tranziciju postojećih plovnih objekata za izlete koji su registrirani sukladno Pravilniku o vrstama plovnih objekata nautičkog turizma te postojećih plovila namijenjenih iznajmljivanju s ili bez posade i pružanju usluge smještaja gostiju na plovilu (charter plovila). Potporu kroz Mjeru E će dobiti 8 prijavitelja u ukupnom iznosu od 95.100 eura.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.