1 min. čitanja

Gazda korčulanskog brodogradilišta muljao sa željeznim otpadom, nastalim rezanjem trupa broda

Gazda korčulanskog brodogradilišta muljao sa željeznim otpadom, nastalim rezanjem trupa broda
Foto: Ilustracija

KORČULA – Dovršenim kriminalističkim istraživanjem Službe kriminalističke policije ove Policijske uprave 43-godišnjak s područja Sislačko-moslavačke županije sumnjiči se za više kaznenih djela iz oblasti gospodarskog kriminaliteta.

Utvrđeno je kako je, kao jedini član uprave i osoba ovlaštena za zastupanje brodograđevnog  trgovačkog društva iz Korčule, od kraja 2015. do kraja 2019. g. na različite načine otuđio i oštetio imovinu društva kako bi pribavio protupravnu imovinsku korist trgovačkim društvima, obrtima i odvjetničkim društvima s kojim je povezan vlasničkim odnosima, upravljačkim funkcijama i obiteljskim vezama.

Tako je osumnjičeni željezni otpad nastao rezanjem trupa broda oštećenog trgovačkog društva prodavao kao imovinu drugog trgovačkog društva čiji je bio jedini vlasnik,  na štetu imovine oštećenog trgovačkog društva, bez pravne osnove,  lažnim računima plaćao i uplaćivao novac trgovačkom društvu u svom vlasništvu i obrtu koji je u vlasništvu njegove nevjenčane supruge.

Osim toga, novcem oštećenog društva plaćao je i inozemne odvjetničke usluge koje su pružene drugim pravnim osobama, a ne oštećenom trgovačkom društvu.  Također je pružene usluge oštećenog trgovačkog društva naplaćivao  putem druga  dva  trgovačka društva s kojima je vlasnički bio povezan.

Na opisane načine brodograđevno trgovačko društvo oštetio je za preko 3,2 milijuna kuna.

Zbog sumnje da je počinio kaznena djela „Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju“, „Krivotvorenje službene ili poslovne isprave“ i kazneno djelo „Povreda vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga“ policija protiv osumnjičenog podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Dubrovniku.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Kupili opremu i strojeve Uljanik strojogradnje u stečaju, pa shvatili da nema 850 tona čeličnih limova!
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.