2 min. čitanja

FOTO World CleanUp Day – Mali osnovnoškolci u akciji čišćenja plaža

FOTO World CleanUp Day – Mali osnovnoškolci u akciji čišćenja plaža
Foto: Općina Malinska Dubašnica

U provedbi akcije čišćenja krčkih plaža, koja se i ove godine odvijala u sklopu World CleanUp Daya i u suradnji s poduzećem Ponikve, malinskarski su četvrtaši čistili obalno područje između plaže Uhlić, u Portu, i punte Pelove.

Prije same akcije imali su kratko predavanje o štetnosti plastike i mikroplastike za morski i obalni životinjski i biljni svijet. Predstavljene su im i kante za otpad, napravljene upravo od otpadne plastike s krčkih plaža pronađene u prijašnjim akcijama. Svaka kanta ima svoju „putovnicu proizvoda”, koju se može proučiti skeniranjem QR koda. Kroz projekt InNoPlastic ulaže se napor da se upravo od plastike nađene uz more i u moru, procesom reciklaže izrade korisni proizvodi poput predstavljenih kanti.

Također, učenici su bili upoznati i s „Plavom vrećom” u koju su kasnije, tijekom same akcije, prikupili naplavine i druge vrsta otpada, posebno plastike. Učenici su na lokaciju došli turističkim vlakićem te su se rasporedili po plažama, od plaže Uhlić do punte Pelove..

PROJEKT “PLAVA VREĆA”: Više od 100 sudionika u akciji prikupljanja naplavina s krčkih plaža | | Morski HR
U sklopu projekta “Plava vreća” (Blue Bag), u srijedu, 9. svibnja, u organizaciji krčkih Ponikava i udruge “Obala naših unuka”, održat će se jednodnevna akcija čišćenja krčki

Tijekom tri sata čišćenja, raznim otpadom napunili su velik broj plavih vreća. Točnije, prikupili su  94 kilograma otpada!

S akcije su se vratili zadovoljni jer su voljenu malinskarsku valu učinili čišćom i zdravijom za cjelokupni morski ekosustav.

A.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.