2 min. čitanja

FOTO Vatrogasci i dalje na terenu - Nastavljaju se intervencije u sanaciji posljedica nevremena

FOTO Vatrogasci i dalje na terenu - Nastavljaju se intervencije u sanaciji posljedica nevremena
Foto: HVZ

Velike količine oborine koje su pale na području Rijeke i Istarske županije prouzročile su plavljenje objekata, a vatrogasne snage su na terenu i dalje nastavljaju sa sanacijama.

Nastavljaju se vatrogasne intervencije u sanaciji posljedica nevremena i obilnih padalina koje su 28. rujna zahvatile područje Primorsko-goranske i Istarske županije.

Tijekom cijelog jučerašnjeg dana zabilježen je veliki broj dojava za potrebom angažiranja vatrogasaca na području Rijeke. Vatrogasne intervencije uključivale su uklanjanje prepreka s prometnica te ispumpavanje vode iz poplavljenih objekata, a zabilježeno je i oko 150 tehničkih intervencija na kojima sudjeluje JVP Rijeka kao i DVD-ovi s riječkog područja.

Na ovim intervencijama ukupno je sudjelovalo 120 vatrogasaca, a vatrogasne snage su i dalje na terenu i nastavljaju sa sanacijom poplavljenih objekata.

Vatrogasci sanirali postrojenje vodoopskrbe

I na području Istre vatrogasci su imali pune ruke posla s ispumpavanjem vode iz poplavljenih objekata i uklanjanja stabala s prometnica.

- Tijekom jučerašnjeg dana vatrogasci javnih vatrogasnih postrojbi Buzeta, Umaga, Pule i Pazina sanirali su prodiranje vode u postrojenje vodoopskrbe Butoniga gdje je došlo do ugrožavanja pumpi postrojenja. Vatrogasci su sa sanacijom završili sinoć, a trenutno rade osiguranje i prate postrojenje da ne bi došlo do ponovnog prodiranja vode - kazao je županijski vatrogasni zapovjednik Dino Kozlevac.

Ukupno je u sanaciji posljedica nevremena i obilnih kiša na području Istre zabilježeno 20 tehničkih intervencija na kojima su sudjelovale vatrogasne snage iz JVP Umag, Pazin, Poreč, Pula i Buzet te DVD Oprtalj.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.