2 min. čitanja

FOTO Raketna topovnjača “Dubrovnik” HRM-a u vježbovnim aktivnostima u Sredozemlju

FOTO Raketna topovnjača “Dubrovnik” HRM-a u vježbovnim aktivnostima u Sredozemlju
Foto: 9. HRVCON OSG/ SNMCMG2

Brod HRM-a, raketna topovnjača RTOP-42 “Dubrovnik” angažiran u sklopu 9. HRVCON-a u operaciji “Sea Guardian” sudjelovao je u vježbovnim aktivnostima u akvatoriju istočno od Sicilije.

Brod Hrvatske ratne mornarice, raketna topovnjača RTOP-42 “Dubrovnik”, angažiran u sklopu 9. hrvatskog kontingenta (HRVCON) u operaciji “Sea Guardian”, sudjelovao je u vježbovnim aktivnostima koje su se u petak, 31. svibnja 2024., odvijale u akvatoriju istočno od Sicilije.

Uz raketnu topovnjaču “Dubrovnik, zapovjedni brod aktualne FOCOPS (FOCUSED OPERATION) skupine, u vježbovnim aktivnostima na moru sudjelovao je ophodni brod albanske Ratne mornarice P-134 “Butrinti” te zapovjedni brod skupine SNMCMG2, (Standing NATO Mine Countermeasures Group 2) HS “Heracles” A-472 Ratne mornarice Helenske Republike i španjolski brod ESPS “Segura” M31, koji se nalazi u istom sastavu.

Vježba PASSEX (Passing Exercise) jedna je od obučnih aktivnosti kojima se demonstrira kohezija i interoperabilnost skupina brodova koje sudjelovanjem u operaciji “Sea Guardian” daju izravan doprinos zajedničkim obrambenim aktivnostima NATO snaga u području središnjeg Mediterana.

I.N.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.