2 min. čitanja

FOTO Moderni rovinjski bazenski kompleks kreće u probni rad

FOTO Moderni rovinjski  bazenski kompleks kreće u probni rad
Foto: Grad Rovinj

ROVINJ - Nakon dovršetka radova izgradnje rovinjski bazenski kompleks ishodovao je uporabnu dozvolu te kreće s probnim radom.

Unatoč rastu cijena u građevinskom sektoru izgradnja je uspješno privedena kraju te je u okrugu Specijalne bolnice «Martin Horvat» izgrađen sportski bazen veličine 33,33 x 25 m, te terapijski bazen veličine 12,60 x 6,00 m, a sve s ciljem osiguravanja adekvatnog prostora za trening u zimskim mjesecima rovinjskim plivačima i vaterpolistima, kao i omogućavanja zdravstvene usluge po najvišim i najsigurnijim standardima.

- Ovo je zasigurno najveća investicija u sportsku infrastrukturu u našem gradu koju građani čekaju od Sedamdesetih godina obzirom da je Rovinju nedostajao sportski bazen zatvorenog tipa - izjavio je gradonačelnik Marko Paliaga.

- Rokovi dovršetka su se dakako pomakli zbog povećanja cijena i nedostatka materijala na tržištu, no bez obzira na sve izazove investicija je dovršena. Lokacija koju smo odabrali na početku mog mandata pokazala se kao pravilan izbor jer je omogućila da našim sportašima osiguramo adekvatan prostor za treninge te istovremeno i daljnji razvoj investicija u Specijalnu bolnicu u koji su se uključili i svi istarski gradovi i općine te Istarska županij - rekao je Paliaga.

Riječ je o investiciji od oko 60 milijuna kuna, a zgrada bruto površine od 3637,55 m2 koncipirana je kao objekt u tri etaže: podrumska servisna etaža, prizemlje i kat.

Na sportskom je bazenu postavljeno pokretno dno na tri staze u inoxu, čime je rovinjski bazen prvi takve vrste u Hrvatskoj i među nekoliko u cijeloj Europi. Riječ je o dnu koje se može micati ovisno o potrebama korisnika, a postavljen je i alarmni sustav koji nadzire plivače protiv utapanja.

S tri strane kompleksa otvaraju se vizure prema moru, plaži i borovoj šumi, dok su s druge strane smješteni glavni prostori za fizikalnu terapiju- dvorana za hidroterapiju, prostor terapijskog bazena i dvorane za elektroterapiju i vježbanje.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.