1 min. čitanja

FOTO Kod sjevernog ulaza u Dardanele sudarila se dva bulkera

FOTO Kod sjevernog ulaza u Dardanele sudarila se dva bulkera
Foto: Twitter

Još uvijek traje istraga oko sudara dvaju bulkera koji se dogodio u subotu ujutro u blizini sjevernog ulaza u tjesnac Dardanele u Mramornom moru. Oba teretnjaka teže su oštećena, nitko na sreću nije ozlijeđen.

Sudar brodova dogodio se u subotu rano ujutro. Brod za rasuti teret BC Vanessa, nosivosti 30 000 dwt udario je u središnji dio drugog bulkera Benitamou nosivosti 200 000 dwt, uzrokujući ozbiljnu štetu na oba broda.

Brodovi su plovili prema sidrištu kod Galipolja, a do sudara je došlo zbog izrazito guste magle, stoji u izvješću o nesreći. Na mjesto događaja poslana su tri tegljača i pomoćni brodovi, a sreća u nesreći je što nitko nije poginuo niti je došlo do izlijevanja nafte u more, piše Offshore Energy.

Gotovo 300 metara dug bulker Benitamou, koji plovi pod panamskom zastavom, prevozio je lijevano željezo za Kinu kada je došlo do sudara u kojem mu je ozbiljno oštećen pramac.

Teretnjak BC Vanessa, dug 172 metra, plovi pod zastavom Barbadosa, a u trenutku sudara prevozio je pšenicu iz Bugarske do Egipta, pretrpivši znatna oštećenja i proboj mora u trup broda.

Oba broda proći će temeljitu ronilačku inspekciju, a trenutačno se nalaze na sidrištu u sigurnoj zoni.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.